Τρίτη 25 ΙΟΥ 2019 09:40
 • Ηρακλειο
  27°C
 • Χανια
  26°C
 • Ρεθυμνο
  26°C
 • Λασιθι
  27°C
Ekriti.gr Logo

Στον Εισαγγελέα για την επεισοδιακή ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Στον Εισαγγελέα για την επεισοδιακή ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

ΑΧΕΠΑ

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Πως έγινε η ληστεία

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν υπαλλήλους χρηματαποστολής την ώρα που εφοδίαζαν ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Τους πλησίασαν μασκαρεμένοι ο ένας ντυμένος με χειρουργική ποδιά, ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή. Φορούσαν και οι δύο χειρουργικές μάσκες για να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Με την απειλή όπλων, άρπαξαν τη μια κασετίνα με τα χρήματα, διέσχισαν τρέχοντας το μισό νοσοκομείο, ανάμεσα από ασθενείς και γιατρούς και βγήκαν από την οδό Αγίου Δημητρίου.

Όμως, μόλις μπήκαν στο όχημα διαφυγής, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, που τους είχαν υπό στενή παρακολούθηση, τους συνέλαβαν.
Ακολούθησε και έρευνα σε σπίτι, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στην σύλληψη και μιας γυναίκας.

Διαβάστε επίσης. . .

Σε μπαράζ αγωγών εις βάρος 890.000 οφειλετών της ΔΕΗ που έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 1,05 δισ. ευρώ...
Με το μήνυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι ανάγκες των παιδιών δεν πάνε διακοπές … σας καλούμε όλους να στηρίξετε τις...
Επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά εξαπέλυσε η ΕΙΙΡΑ, η...