Ελλάδα

Το προφίλ των καταναλωτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους

καταναλωτες

Οι άνδρες καταναλωτές, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, φαίνεται πως διεκδικούν περισσότερο τα δικαιώματά τους, καταγγέλοντας αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων ή διερευνώντας χρεώσεις που μπορεί να φαίνονται υπερβολικές.

Τα αναλυτικά στοιχεια της ετήσιας έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Καταναλωτή για τις αναφορές που υποβλήθηκαν το 2016, είναι αποκαλυπτικά.  Σχεδόν έξι στους δέκα προσφεύγοντες ήταν άνδρες, κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων, με την Αθήνα να κυριαρχεί.

Ειδικότερα, οι αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή υποβλήθηκαν κατά 59,1% από άνδρες και κατά 40,9% από γυναίκες.

Οι περισσότεροι προσφεύγοντες προήλθαν από τα αστικά κέντρα (65,7% των αιτήσεων υποβλήθηκαν από καταναλωτές που διαμένουν στην Αττική και το 10,3% από διαμένοντες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης).

profil_0.jpg

profil_0.jpg, by lefterv

Τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τις μεθόδους πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα σε σύγκριση με το 2015. Έτσι, σχεδόν τα 2/3 των αναφορών του 2016 εξακολουθούν να σχετίζονται με συναλλαγές που έγιναν πρόσωπο με πρόσωπο, δηλαδή εντός της εγκατάστασης των καταγγελλόμενων επιχειρήσεων, ενώ περίπου μία στις   τέσσερις   αναφορές   σχετίζεται   με   συναλλαγή   που   έγινε   εξ   αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού και του κινητού εμπορίου.

Υπογραμμίζεται   ότι   η   αύξηση   των   συναλλαγών   ηλεκτρονικού   εμπορίου,   η   οποία, σύμφωνα   με   έρευνες   αποδίδεται   τόσο   στα   capital   controls όσο   και   στη   λειτουργία μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών,   διευρύνοντας   έτσι   και   τις   συναλλακτικές   επιλογές   των   καταναλωτών, αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία της Αρχής, αφού ο συγκεκριμένος τύπος συναλλαγών σημείωσε ραγδαία αύξηση κατά 32,6% σε σχέση με το 2015.

fah.jpg

fah.jpg, by lefterv

Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) έχει πλέον παγιωθεί ως ο δημοφιλέστερος τρόπος αποστολής αναφορών και, γενικότερα, επικοινωνίας των πολιτών με τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά που περισσότερες από τις μισές αναφορές που δέχτηκε η Αρχή παρελήφθησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το 2016 το ποσοστό αυτό παρουσίασε περαιτέρω αύξηση.

Ελλάδα

Δάφνη: Ο συζυγοκτόνος πιθανώς την μαχαίρωσε ενώ κοιμόταν -Τι δείχνει ιατροδικαστική έκθεση

Η 31χρονη στη Δάφνη

Ο συζυγοκτόνος της Δάφνης αιφνιδίασε την άτυχη 31χρονη σύζυγό του καθώς πιθανώς τη σκότωσε ενώ κοιμόταν ή ξεκουραζόταν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, προήλθε από δύο βαθιά τραύματα στην τραχηλική χώρα. Δεν είχε αμυντικά τραύματα, δεν αντέδρασε καθόλου, για αυτό δεν αποκλείεται να την σκότωσε ενώ κοιμόταν ή ξεκουραζόταν. Επίσης η ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα δεν είχε παλιά τραύματα κακοποίησης, μώλωπες ή εκχυμώσεις.

Ο 39χρονος, οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοφορία- οπλοχρησία.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης, παραπέμφθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά την 31χρονη και είχε φτάσει στο σημείο να μην την αφήνει να μιλά με άνθρωπο.

Το ζευγάρι τσακωνόταν αρκετά συχνά και μάλιστα μία γειτόνισσα είχε καλέσει την αστυνομία, καθώς άκουγαν τα όσα γίνονται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελίες για ενδοοικογενειακή

Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της 31χρονης

Εγγραφο της ΕΛ.ΑΣ "προειδοποιούσε" για μαζική αδιαφορία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας