Ελλάδα

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ ο Σταύρος Μπαλάσκας -Η ανακοίνωσή του

Μπαλασκας

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, μιλώντας για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Ο ίδιος πάντως μετά τον σάλο σε δηλώσεις τόνισε ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

«Είναι βλάκας», είχε υποστηρίξει ο Σταύρος Μπαλάσκας. «Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν ''τα 'χασε και τρελάθηκε'', εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. (…) Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά», πρόσθεσε μιλώντας για τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονη Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΠΟΑΣΥ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δηλώνω απηυδισμένος απογοητευμένος και δυστυχώς συνδικαλιστικά έκπληκτος από τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κυρίου Γερακαράκου. Επιθυμώ δε να γνωρίζετε πως αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου για την συνδικαλιστική του ύπαρξη στην Προεδρία της ΠΟΑΣΥ όπως και άλλοι πολλοί μετανιωμένοι και αυτοί βεβαίως.

Κατόπιν επανειλημμένων προσωπικών επιθέσεων και συνεχείς απόπειρες διαπόμπευσης εκ μέρους της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ με αποτέλεσμα δυστυχώς σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια την δίκη μου και της οικογένειας μου από ακραίες ομάδες που για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν στο σπίτι που διαμένουν τα παιδιά μου δημιουργώντας τους αναίτια τρόμο και ταραχή αποφάσισα σήμερα να δηλώσω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Αδυνατώ πια να συμμετέχω σε συνδικαλιστικό όργανο στο οποία προεδρεύει ο κυριος αυτός και η κλειστή του ομάδα και προπαντώς με τον τρόπο που το κάνουν. Έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί περίοδος θητείας από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά προϊόν παράτασης λόγο Covid-19.Παραμένω βεβαίως ενεργός συνδικαλιστικά και αστυνομικά ακομμάτιστος και μάχιμος πάντα υπό την σκέπη των εκατοντάδων ψήφων του αστυνομικού κόσμου που με εξέλεξε.

Επιλέγω και επανακάμπτω πλήρως στα καθήκοντα μου στην άμεση δραση δίπλα στον συνάδελφο αρνούμενος πια τις απαλλαγές από την εργασία.

Θα δώσω και την ρανίδα μου για να ηττηθεί και να συντριφτεί η γνωστή παρέα κάτω από το βάρος της συνδικαλιστικής ανικανότητας τους και το στίγμα των παράνομων διώξεων που θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κίνημα αποβάλλοντας με παράνομες φασιστικές και ακραίες συνοπτικές διαδικασίες σε όποιους δεν τους είναι αρεστοί η αισθάνονται πως είναι αρκετά δυνατοί να τους πολεμήσουν.

Διατηρώ ακέραια την ελπίδα μου μόνο στους νέους πια συναδέλφους. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον ποινικολόγο κύριο Καπερνάρο που τους τους ακύρωσε εν τοις πράγμασι όταν πραξικοπηματικά αποπειράθηκαν να με διαγράψουν μα δεν το κατάφεραν και ηττήθηκαν από την νομολογία μέσα στην ίδια τους την έδρα.

Απίστευτοι και αδίστακτοι όντως.

Ακόμα ευχαριστώ τους κυρίους Καλιακμάνη, Μάγγα και Δεληγεώργη για την μοναδική και αντικειμενική τους άποψη πως όλα όσα διαδραματίζονταν ήταν καταφανώς παράνομα και εξωφρενικά και αποσκοπούσαν στην ωμή απομάκρυνση του συνδικαλιστικού τους αντιπάλου.Επισεις ευχαριστώ τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ τον κύριο Χαράλαμπου Μπουκουβάλα που απλά ευγενικά και με ήθος αποδέχτηκε την ήττα τους και δικαίωσε την παρουσία του θεματοφύλακα της νομιμότητας εκείνη την στιγμή κυρίου Καπερνάρου.

Ενημερώνω ακόμη ότι από εδώ και πέρα θα απαντώ με εξώδικα,μηνύσεις και αγωγές έστω και με ένα λάθος κούνημα του δακτύλου τους.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Οι κλεμμένες πινακίδες και το μίνι οπλοστάσιο στο σπίτι τους πρόδωσαν

Η Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»

Κρήτη: 11 χρόνια από την δολοφονία του Ταξίαρχου Γιώργου Βασιλάκη

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μόλις 12 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη

ΜΕΘ

Ορατή έχει αρχίσει να γίνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, λόγω της σταδιακής αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού και της αυξημένης πληρότητας που παρουσιάζουν πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ενδεικτικά, την περασμένη Τετάρτη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπήρχαν τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνωμένοι εκτός της ΜΕΘ και χθες Πέμπτη ένας ασθενής στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ευτυχώς, η παραμονή των συγκεκριμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ δεν διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες καθώς έγινε ότι ήταν δυνατόν και τελικά βρέθηκαν κλίνες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενδεικτικά οι πληρότητες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας μέχρι και χθες Πέμπτη ήταν:

- Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: 15 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες (την περασμένη Τετάρτη)
- «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο: 15 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: 7 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: 30 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω νοσοκομείο δεν λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού.
- Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»: 6 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 2 κενές κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Κατερίνης: 4 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Πολυγύρου: 3 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 3 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Σερρών: 8 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 2 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Εδέσσης: 5 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Γιαννιτσών: 5 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 1 διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας: 6 νοσηλεύομενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Κοζάνης: 3 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 2 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι οι κλίνες ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία λειτουργούν με μετακινήσεις προσωπικού από γενικές κλινικές λόγω των αναστολών εργασίας υγειονομικού προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε έναντι της Covid-19 και προειδοποιεί ότι, εν αντιθέσει με τα δύο προηγούμενα επιδημικά κείμενα «δεν μπορούν να αναπτυχθούν νέες ''αυτοσχέδιες'' ΜΕΘ λόγω των τεραστίων κενών που άφησαν πίσω τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη - κορωνοϊός: Καλύτερη η κατάσταση στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Εμβόλια mRNA: Πόσο αποτελεσματικά αποδείχθηκαν για τους υγειονομικούς