Ελλάδα

Παγώνη για κορωνοϊό: Η νεολαία δεν έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο

παγώνη

Tον έντονο προβληματισμό της για τους νέους που δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο με τον κορωνοϊό εξέφρασε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον OPEN η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα του συνωστισμού σε μπαρ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται έως σήμερα και όσα ενδεχομένως θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή αλλά και την χρήση μάσκας.

«Η νεολαία δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τον κίνδυνο που υπάρχει. Δεν έχει δει και δεν έχει ασχοληθεί να δει τα κρούσματα του εξωτερικού πόσα έχουν φτάσει και τι γίνεται. Βέβαια, δικαιολογούνται, είναι νέοι θέλουν να περάσουν όμορφα», ανέφερε η κυρία Παγώνη, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ, κλαμπ και beach bars τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, ενώ παράλληλα τόνισε: «Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί εάν τα διψήφια κρούσματα αυξηθούν σε τριψήφια, καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει».

Κίνδυνος για τα νοσοκομεία

Όσον αφορά στα νοσοκομεία και την κατάσταση που αυτά βρίσκονται τώρα, η κυρία Παγώνη σημείωσε «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα γιατί ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τα χειρουργεία που ήταν σε αναμονές και με τον κόσμο που πρέπει να λύσει τα προβλήματά του που ήταν σπίτι του. Επομένως, τα νοσοκομεία έχουν πάρα πολύ κόσμο ακόμα και βέβαια οι γιατροί και οι νοσηλευτές ακόμα δεν έχουν φύγει ούτε για διακοπές ούτε για τίποτα. Καταλαβαίνετε ότι αν συμβούν πράγματα τους επόμενους μήνες με αύξηση κρουσμάτων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις σοβαρές. Το σύστημα είναι στα όριά του. Το προσωπικό έχει κουραστεί όλους αυτούς τους μήνες, διότι πέρασαν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και αντιμετώπισαν έναν ιό που δεν ήξεραν, χωρίς να έχουν τελειώσει τα πρωτόκολλα και χωρίς να έχουμε εμβόλιο».

 

Αθλητικά

Ζλάταν: «Μην προκαλείτε τον κορωνοϊό, δεν είστε… εγώ»

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο Σουηδός κατάφερε να αναρρώσει και όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζει να οδηγεί τη Μίλαν στην κορυφή της Serie A.

Όμως, ο Σουηδός ασσος των «ροσονέρι» έστειλε το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως τον προκάλεσε και βγήκε νικητής, αλλά δεν είναι όλοι σαν αυτόν.

Αναλυτικά:

«Ο κορωνοϊός με προκάλεσε και νίκησα. Αλλά εσείς δεν είστε ο Ζλάταν.

Μην προκαλείτε τον ιό. Να σκέφτεστε καλά και να τηρείτε τους κανόνες, τις αποστάσεις και να φοράτε μάσκες.

Έτσι θα νικήσουμε».