Ελλάδα

Ο Μιχάλης Αργυρού νέος επικεφαλής του ΣΟΕ κι εκπρόσωπος στο Euroworking Group

euroworking group

Αρχισαν να καλύπτονται οι νευραλγικές θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και μια από αυτές είναι του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα στις συνεδριάσεις του Euroworking Group.

Τη θέση αυτή, που μέχρι πρότινος κρατούσε ο Γ. Χουλιαράκης, αναλαμβάνει ένας άλλος πανεπιστημιακός, ο Μιχάλης Αργυρού και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Χ. Σταϊκούρα είναι να αναβαθμίσει τον ρόλο του ΣΟΕ.

Ο Μιχάλης Γ. Αργυρού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1972. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary ).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff Business School, Cardiff University και πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία/διεθνείς νομισματικές σχέσεις. Έχει δημοσιεύσει δύο ερευνητικές μονογραφίες σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας και μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού ακαδημαϊκού κύρους. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως εμπειρογνώμονας σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας, παρέχοντας τακτικά σχόλια σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Παρέχει επίσης τακτικά άρθρα γνώμης σε αξιόπιστα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Καραμανλής της Αθήνας, μέλος του ερευνητικού δικτύου του Ομίλου CESifo του Μονάχου και μέλος του Julian Hodge Institute of Applied Macroeconomics.

Πηγή: iefimerida.gr

Ελλάδα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο. Πέθανε ο Δήμος Βερούκας του Bazaar

Βερούκας Bazaar

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar, επικεφαλής του Ομίλου Βερούκα, Δήμος Βερούκας, σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Ήταν χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ΒSc marketing του Deree college of Athens.

Είχε πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στο franchising και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων ο εκλιπών είχε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο.