Ελλάδα

Μυτιλήνη: Αρνητικά και τα 600 τεστ ταχείας εξέτασης στους μετανάστες

καρά τεπέ

Περισσότερα από 600 τεστ ταχείας εξέτασης για τη νόσο του κορωνοϊού πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ του Δήμου Μυτιλήνης. Εξετάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του κέντρου άνω των 10 ετών και τα θετικά κρούσματα ήταν μηδενικά. 

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Κέντρου εδώ και μήνες είχε πάρει όλα τα απαιτούμενα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τήρηση αποστάσεων και άλλα.

Συνολικά από την 1η Αυγούστου σε ολες τις δόμες προσφύγων και μεταναστών της χώρας πλην της Μόριας έχουν επιβεβαιωθεί 219 θετικά κρούσματα. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη νέα δομή του ΚΥΤ της Λέσβου είναι μέχρις στιγμής 243.

Χθες, καταγράφηκαν 7 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα σε: Μαλακάσα (1), Σχιστό (1), Ελαιώνας (1), Λαύριο (1), Οινόφυτα (1), Σέρρες (1), Ελευσίνα (1 σε εργαζόμενο).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίεργα - Παράξενα

Βόρεια Κορέα: Έκτακτο δελτίου καιρού για "κορωνοσκόνη" από την Κίνα

κορωνοϊός

Το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο της χώρας έκανε λόγο για κύμα σκόνης, δηλαδή άμμου, που θα κατακλύσει την Β. Κορέα ερχόμενο από την Κίνα και την Μογγολία και οι πολίτες συμμορφώθηκαν, με τους δρόμους της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ να παραμένουν εν πολλοίς άδειοι.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσημη απαγόρευση των δημοσίων έργων και της εργασίας σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να κοπάσει το φαινόμενο.

Η σκόνη αυτή, είναι άμμος από τις ερήμους της Κίνας και της Μογγολίας, που μεταφέρεται μια με δύο φορές το χρόνο μέσω του αέρα στην Βόρειο Κορέα και θεωρητικά είναι όντως επιβλαβής, καθώς είναι αναμεμειγμένη με τοξικά σωματίδια από βιομηχανικά απόβλητα που ίσως επιβαρύνουν το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. Όμως, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η σύνδεσή της με την μετάδοση του κορωνοϊού.

Ο ιός θεωρείται ότι μπορεί να επιβιώσει στον αέρα για ώρες, όμως η μετάδοσή του έχει κυρίως να κάνει με την επαφή με άτομα που είναι ήδη φορείς του ιού, ή με την επαφή με μολυσμένες από τον ιό επιφάνειες.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην γειτονική Ν. Κορέα σχολίασαν τα μέτρα, λέγοντας ότι η μετάδοση του ιού μέσω της σκόνης είναι «αδύνατη», όμως η Β. Κορέα επέδειξε για ακόμη μια φορά τον υπερβάλλοντα ζήλο της για να διατηρήσει τα κρούσματά της στο μηδέν, κάτι που ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει από το ξέσπασμα του ιού μέχρι και σήμερα.

Πάντως, οι βορειοκορεάτες πολίτες αναμένεται να μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, καθώς η ατμόσφαιρα έχει ήδη αρχίσει να καθαρίζει από την ...«κορονωσκόνη».

Με πληροφορίες από BBC

ΑΠΕ - ΜΠΕ