Ελλάδα

Μειώθηκαν οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων τον Ιανουάριο

επαγγελματικά οχήματα

Τον Ιανουάριο του 2021, οι νέες ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 7,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πουλήθηκαν 141.462 επαγγελματικά οχήματα.

Η ζήτηση συρρικνώθηκε σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Ωστόσο, η μείωση των πωλήσεων καινούργιων φορτηγών είχε τη μεγαλύτερη επίδραση, καθώς αυτή η κατηγορία αποτελούσε περισσότερο από το 80% των συνολικών ταξινομήσεων επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ. Με εξαίρεση τη Γαλλία (+ 5,7%), όλες οι μεγάλες αγορές της ΕΕ σημείωσαν πτώση τον περασμένο μήνα: Ισπανία (-29,3%), Γερμανία (-17,1%) και Ιταλία (-6,7%).

Τον πρώτο μήνα του 2021, το τμήμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) μειώθηκε κατά 7,1%, με 116.177 νέα φορτηγά ταξινομημένα σε ολόκληρη την ΕΕ. Η Γαλλία - η κορυφαία αγορά όσον αφορά τον όγκο - ήταν η μόνη σημαντική αγορά φορτηγών που σημείωσε αύξηση (+ 7,4%) τον Ιανουάριο. Αντίθετα, η Ισπανία σημείωσε την πιο απότομη πτώση (-31,2%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία (-18,5%) και την Ιταλία (-9,2%).

Τον περασμένο μήνα, οι νέες εγγραφές βαρέων φορτηγών (HCV) μειώθηκαν ελαφρά (-3,3%) σε 19.227 μονάδες, με μικτά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αγορές στην Κεντρική Ευρώπη σημείωσαν ισχυρά αποτελέσματα (+ 8,7%) τον Ιανουάριο, ενώ μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών της Δυτικής Ευρώπης, η Ιταλία ήταν η μόνη χώρα που συνέβαλε θετικά (+ 8,7%). Πράγματι, η Ισπανία (-8,6%), η Γαλλία (-7,8%) και η Γερμανία (-5,3%) κατέγραψαν πτώση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του 2021.

Τον Ιανουάριο, η ζήτηση για νέα μεσαία και βαρέα φορτηγά (MHCV) μειώθηκε κατά 5,8% σε 22.795 μονάδες. Στις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ιταλία κατάφερε να σημειώσει ανάπτυξη (+ 8,5%), ενώ η Ισπανία (-12,8%), η Γερμανία (-11,5%) και η Γαλλία (-4,9%) παρουσίασαν χειρότερη εικόνα από ό,τι τον Ιανουάριο του 2020.

Οι εγγραφές νέων λεωφορείων και πούλμαν(MHBC) στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 24,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σε τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ, η ζήτηση μειώθηκε με διψήφιο ρυθμό: Ισπανία (-60,0%), Γερμανία (-27,3%) και Γαλλία (-13,1%), ενώ η Ιταλία σημείωσε μια πιο μέτρια πτώση (-4,0%).

 

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβα” για το κρητικό ελαιόλαδο - Νοθεία καταγγέλλει η Ένωση!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: "Έσβησαν" με διαφορά λίγων λεπτών...

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

κορωνοιος κρουσματα

Tο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοιού εντοπίστηκε στη χώρα μας την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών. Αφορά σε κρούσμα που είχε βγει θετικό αρκετές μέρες πριν στην Πάτρα, όπως αναφέρει το lifo.

Από ότι φαίνεται, συμβαίνει αυτό που πολλοί που επιστήμονες φοβούνταν, καθώς η ινδική μετάλλαξη θεωρείται ακόμα πιο μεταδοτική και με όχι τόσο καλή κάλυψη από τα εμβόλια.

Στην Ευρώπη η ινδική παραλλαγή του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα στο Βέλγιο, σε φοιτητές που είχαν έρθει από την Ινδία στη χώρα και σύμφωνα με τους επιστήμονες πιθανότατα ήταν θύματα κάποιας υπερ-μετάδοσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Μετά από την ανίχνευση του στην Ελλάδα αναμένεται να σημάνει συναγερμός και στη χώρα μας καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερμεταδόσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κλειστή η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαϊνη λόγω κρουσμάτων

Ο πρύτανης του Π.Κ στο Ράδιο Κρήτη για το κορωνοπάρτι

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του