Ελλάδα

Μέγαρο Μαξίμου: Φοβούνται «απείθεια» πιστών το βράδυ της Ανάστασης

Ανάσταση

Η ατάκα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «φέτος το Πάσχα θα σουβλίσουμε τον κορονοϊό» μόνο αυθόρμητη δεν ήταν.

Είχε προκύψει κατόπιν μακράς συζήτησης που είχε το Μέγαρο Μαξίμου με την ομάδα των επιστημόνων του υπουργείου Υγείας υπό τον καθηγητή ιατρικής Σωτήρη Τσιόδρα και ήταν γραμμένη κανονικά στις σημειώσεις του.

Ο διάχυτος φόβος που υπάρχει στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες είναι μήπως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε δύο εβδομάδες από τώρα, παρατηρηθούν συναθροίσεις πιστών έξω από ιερούς ναούς που βάζοντας τη θρησκεία πάνω από την υγεία τους, θα θέλουν έστω φευγαλέα, για λίγα λεπτά, να ακούσουν από κοντά το «Χριστός Ανέστη».

Αυτά τα ελάχιστα λεπτά παρουσίας αρκετών ατόμων μαζί όμως έξω από τους ιερούς ναούς θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραία για κάποιους συνανθρώπους μας.

Στο Μαξίμου φοβούνται επίσης μήπως επαναληφθούν κρούσματα απειθαρχίας από κάποιους ιερωμένους που μπορεί να απευθύνουν κάλεσμα στους πιστούς αν και επί τούτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καθώς επίσης και με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Δεν θέλουμε από μια άστοχη στιγμή να γκρεμίσουμε μέρος των όσων έχουμε χτίσει εδώ και μισό μήνα» επισημαίνουν από την κυβέρνηση.

Μάλιστα τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη επί τούτου, προκειμένου ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις έχοντας στα χέρια τους και τα πλέον πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία.

Αυτό πάντως που ενδεχομένως θα γίνει δεκτό θα είναι η διεξαγωγή των ιερών ακολουθιών σε όλους τους ναούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων, με τον ελάχιστο αριθμό κληρικών και ψαλτών.

Ελλάδα

Στο Ζάππειο η παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020

τουρισμός-σαντορίνη

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 20.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η παρουσίαση θα γίνει στο CINE ΑΙΓΛΗ, τον θερινό κινηματογράφο του Ζαππείου, όπου και θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης, Steve Vranakis, θα παρουσιάσει τη στρατηγική στην οποία βασίστηκε η φετινή καμπάνια και η CEO της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, θα μιλήσει για τη φιλοσοφία της καμπάνιας και τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.