Ελλάδα

Με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Πατρών

Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Με επίσημη ανακοίνωση της η 6η ΥΠΕ γνωστοποιεί πως ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος νοσηλεύεται με κορονωϊό στην κλινική Covid του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση.

Όπως γίνεται γνωστό, δε, ο Μητροπολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χρυσόστομος μεταφέρθηκε την Κυριακή εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» μετά από πυρετό που παρουσίασε.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το πρωί της Κυριακής εισήχθη εκτάκτως, στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», με εμπύρετο σύμπτωμα που παρουσίασε, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι ο Σεβασμιώτατος έχει προσβληθεί από κορονοϊό και άμεσα εκκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μετάδοση του ιού.

Ωστόσο είναι ευτυχές το γεγονός πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτό το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του κ. Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, ο Μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην Κλινική Covid του «Αγίου Ανδρέα» για λίγες μόνο ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του στο Νοσοκομείο, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Το φάρμακο που μειώνει κατά 99% το ιικό φορτίο

Πάγιες δαπάνες: Παράταση για αιτήσεις

 

Ελλάδα

«Βούτηξαν» 31 … κατσαρόλες από πολιτιστικό σύλλογο

κατσαρολα

«Κυνηγούς» μετάλλων βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την ασυνήθιστη κλοπή που έγινε σε ένα κοντέινερ που διατηρεί ο πολιτιστικός σύλλογος Σαλάκου, «Το Σπήλαιο» στη Ρόδο, με λεία τα… κατσαρολικά που είχαν συγκεντρώσει εθελοντές!

Σύμφωνα με την καταγγελία του πολιτιστικού συλλόγου, η απίστευτη κλοπή έγινε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι έκοψαν με ηλεκτρονικό τροχό τις κλειδαριές ασφαλείας που υπήρχαν στο κοντέινερ το οποίο χρησιμοποιείται ως αποθήκη και άρπαξαν από μέσα 31 κατσαρόλες!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έκαναν αυτοψία στον χώρο και η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται για να εντοπιστούν οι δράστες της πρωτοφανούς κλοπής.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Δικάζεται η εργαζόμενη που πήγαινε στη δουλειά παρά την αναστολή

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

ESPA BANNER