Ελλάδα

Μανιάτης κατά Τσίπρα: Παραλάβατε την Ολυμπία στο 80% και πανηγυρίζετε με περισσό θράσος

μανιατης Ι.

Ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τα σημερινά πρωθυπουργικά εγκαίνια στην Ολυμπία Οδό, σχολίασε: «Η Ολυμπία Οδός που εγκαινιάζετε σήμερα κ. Πρωθυπουργέ, δεν ανήκει σ’ εσάς, ανήκει στον ελληνικό λαό. Το ότι εγκαινιάζετε τον άξονα εσείς είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Ως Αντιπολίτευση ξοδεύσατε τόνους μελάνης για να κατηγορήσετε και να καταψηφίσετε στη Βουλή τις Συμβάσεις Παραχώρησης, ενώ οργανώσατε τα κινήματα "δεν πληρώνω" για να εκπροσωπήσουν τη δική σας "λύση" του προβλήματος».

Και συνεχίζει:

«Οι οδικοί άξονες που σήμερα εγκαινιάζετε σχεδιάστηκαν και προκηρύχτηκαν με διεθνείς διαγωνισμούς ως συγχρηματοδοτούμενα έργα από τις αρχές του 2001. Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων και δολιχοδρομιών η ΝΔ έφερε τις συμβάσεις παραχώρησης το 2007 που αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος ατελείς και προβληματικές.

Σήμερα, πανηγυρίζετε με περισσό θράσος για την ελάχιστη συμβολή σας στο έργο της Ολυμπίας Οδού. Οικειοποιήστε τη συστηματική δουλειά των πολιτικών σας αντιπάλων των τελευταίων κυβερνήσεων, με αμετροέπεια και απουσία πολιτικού ήθους, χωρίς να αναγνωρίσετε ότι ουσιαστικά σας πήγε το κύμα από μόνο του στην τελική ολοκλήρωση ενός έργου που το παραλάβατε στο 80% της ολοκλήρωσής του. Προσθέσατε 214 εκατ. € ως αποζημίωση καθυστερήσεων και πριμ επιτάχυνσης σε παραχωρησιούχο και κατασκευαστή, αποτέλεσμα των σοβαρών καθυστερήσεων του έργου λόγω των τραγικών σας διαπραγματεύσεων, του Μνημονίου ΙΙΙ-Τσίπρα και των capital controls.

Το μόνο έργο της Ολυμπίας Οδού που δρομολογήσατε ήταν ο τεμαχισμός του άξονα «Πάτρα -Πύργος» σε 8 τμήματα, τα 4 από τα οποία έχει ήδη αναλάβει ο δικός σας εργολάβος, ο αρμόδιος επίσης για τις τηλεοράσεις και τα βοσκοτόπια. Σπουδαίο έργο διαφάνειας και ανταγωνισμού!

Αντί για εγκαίνια στα έργα άλλων, έχετε χρέος να στηρίξετε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες Υποδομών του κατασκευαστικού κλάδου που βρήκατε έτοιμες και με ευθύνη της κυβέρνησής σας καταρρέουν, με την ανεργία να πλησιάζει το 80%».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, είπε ότι «αποτελεί πολιτική και ιστορική απρέπεια, ο υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Χρ. Σπίρτζης να ταυτίζει ως εμπνευστές του τον Πρωθυπουργό των δύο μνημονίων, του χρέους των 80 δις € και της εκχώρησης στους δανειστές του συνόλου της εθνικής περιουσίας, Αλ. Τσίπρα, με τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου».

«Ας αρκεστούν στη χυδαιότητα των λόγων και πράξεων τους σε βάρος της αισθητικής και του ορθολογισμού της σημερινής γενιάς. Δεν τους επιτρέπεται η πολιτική καπηλεία του ονόματος ενός μεγάλου πολιτικού, που ένωσε τους πολίτες κι έκανε πράξη την εθνική περηφάνια και την κοινωνική αλληλεγγύη» προσέθεσε.

Ελλάδα

Δημητριάδος: "Η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα"

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Την άποψη ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως σε νωρίτερη ώρα, θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, εξέφρασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σχετικά με την λειτουργία των Ναών την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 "Από τις 6", ο κ. Ιγνάτιος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Φοβούμαι ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Επειδή έχουμε την εμπειρία των τελευταίων ημερών, με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, φοβούμαι ότι, εάν φέρουμε νωρίτερα την τελετή της Ανάστασης θα προκληθεί μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων στις πλατείες μετά το πέρας της τελετής. Νομίζω ότι, εάν κρατήσουμε την παράδοση, η έξοδος των ανθρώπων θα είναι πολύ περιορισμένη χρονικά".

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο σοβαρό διάλογο που διεξάγεται αυτή την στιγμή, «που φανερώνει το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία ώστε, χωρίς να παραβιαστεί η προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ζήσει ο λαός μας την ευλογία και την χάρη των ιερών Ακολουθιών κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως φαίνεται, θα δοθεί η ευκαιρία, συντεταγμένα, στους ανθρώπους να συμμετάσχουν, θα τελέσουμε πολλαπλές Ακολουθίες, θα αξιοποιήσουμε τους αίθριους χώρους και θα κάνουμε μια λιτή περιφορά του Επιταφίου πέριξ των Ναών.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του αριθμού των πιστών κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας ότι «στους μεγάλους Ναούς υπάρχει μεγάλη άνεση. Μη ξεχνούμε, επίσης, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εκκλησιαζομένων έχει εμβολιαστεί, γι’ αυτό οι όποιοι κίνδυνοι είναι κατά πολύ περιορισμένοι. Πρέπει να δώσουμε διέξοδο στις ψυχές των ανθρώπων. Όλοι το έχουμε ανάγκη, καθώς ασφυκτιούμε και χρειαζόμαστε την ψυχική ηρεμία και την γαλήνη, που προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κατατίθεται η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια