Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σήμα κινδύνου για τα πεταμένα γάντια στους δρόμους

κορωνοϊός μάσκα γάντια

Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με πεταμένα γάντια, τα οποία οι πολίτες φορούν ως μέσο προστασίας λόγω του κορονοϊού, αλλά δεν φροντίζουν να τα βγάζουν και να τα πετούν με τον σωστό τρόπο. Η κακή συνήθεια να πετούν στον δρόμο γάντια, χαρτομάντιλα και προστατευτικές μάσκες είναι επιβλαβής για το περιβάλλον αλλά και για τους εργάτες αποκομιδής απορριμάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την πρακτική αυτή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων αλλά και των συμπολιτών τους. Τα υλικά αυτά, ιδίως όσα είναι φτιαγμένα από πλαστικό, μπορεί να καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

"Σε γενικές γραμμές τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων έχουν μειωθεί τα λεγόμενα εμπορικά σκουπίδια και αντιθέτως έχουν αυξηθεί τα οικιακά. Ωστόσο, αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι στους δρόμους της πόλης βρίσκονται καθημερινά πεταμένες μάσκες, γάντια και μαντιλάκια. Είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που οι πολίτες πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των συναδέλφων και του συνόλου των δημοτών" τονίζει ο εργάτης αποκομιδής σκουπιδιών του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννης Αντωνόπουλος. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Ο σύζυγος της Γλυκερίας που πέθανε μετά το εμβόλιο, θα κάνει την 2η δόση

εμβολιασμός

Έχασε την σύζυγό του από παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σε μια τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Από την πρώτη στιγμή, κράτησε μια ψύχραιμη και αξιοπρεπή στάση, την ώρα που είχε να ανέβει έναν πραγματικό Γολγοθά. Και τώρα, θέλει να ολοκληρώσει τον δικό του εμβολιασμό...

Ο λόγος για τον Μανώλη Κρυοβρυσανάκη, τον σύζυγο της 44χρονης Γλυκερίας Μανουσάκη - Κρυοβρυσανάκη, ο οποίος επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και ζήτησε να προγραμματιστεί η δεύτερη δόση του δικού εμβολιασμού! Μάλιστα, ζήτησε από το γιατρό με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά, να κάνει την δεύτερη δόση με άλλο σκεύασμα, από αυτό που είχε κάνει ο ίδιος και η αδικοχαμένη Γλυκερία...

Ο γιατρός από το Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας, με την άδεια του Μανώλη, δημοσιοποίησε το περιστατικό με την παρακάτω ανάρτηση στο facebook:

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιδιαίτερη εμπειρία που έζησα πριν λίγες ημέρες….
Ενώ βρισκόμουν στο τακτικό ιατρείο μου , έρχεται η νοσηλεύτρια βάρδιας του εμβολιαστικού και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή μου ζήτησε να πάω επειγόντως στο τηλέφωνο για να συνομιλήσω με κάποιο πολίτη αναφορικά με τη 2η δόση του εμβολίου του.
Στη γραμμή του τηλεφώνου ήταν ένας ευγενέστατος κύριος , που μέχρι να ακούσω το όνομά του δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την πραγματοποίηση του διαλόγου μας .
«Μανώλης Κρυοβρυσανάκης» .
Μπορεί να μην σας θυμίζει κάτι το ονοματεπώνυμό του στο πρώτο άκουσμα , πρόκειται όμως για το σύζυγο της ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, που «έφυγε» πριν ένα μήνα μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού της.
Ήσυχη φωνή, γλυκός λόγος αναμειγμένος με περίσσιο πόνο …. δηλώνει ότι η μόνη του παράκληση είναι να πραγματοποιήσει τη 2η δόση του δικού του εμβολιασμού καθαρά για ψυχολογικούς λόγους με άλλο σκεύασμα, αφού τόσο αυτός όσο και η Γλυκερία ήταν ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ των εμβολίων. Μάλιστα η ίδια του είχε ζητήσει να συνεχίσει ….ώστε να μην γίνει η περίπτωσή της σημαία των αντιεμβολιαστών !!!
Τού ζήτησα την άδεια να γράψω για το διάλογό μας, στέλνοντάς του το κείμενο να το διαβάσει πριν τη δημοσίευση, και με εξέπληξε ακόμη μια φορά λέγοντας:
« Γιατρέ από τη συνομιλία μας κατάλαβα πολλά και σου έχω εμπιστοσύνη τι θα γράψεις …μη μου στείλεις τίποτα !!!!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Κρήτη-κορωνοϊός: Σε συναγερμό τα νοσοκομεία του νησιού για την επέλαση της πανδημίας

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» για τουλάχιστον 100 νέα κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών