Ελλάδα

Κίνητρα για επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης ζημιών από το χαλάζι

Βοριδης

Η προστασία των καλλιεργειών από ακραία καιρικά φαινόμενα έχει ζωτική σημασία. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενθαρρύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων σε προληπτικά μέτρα για την αποτροπή ζημιών από χαλάζι στις ελληνικές καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, υπέγραψε τη 2η πρόσκληση της προκήρυξης του Υπομέτρου 5.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων των πιθανών φυσικών καταστροφών, των αντίξοων κλιματικών συνθηκών και των καταστροφικών συμβάντων». Παράλληλα, απαλλάσσει τον ΕΛΓΑ από τις συμβατικές υποχρεώσεις του και ενισχύει εμμέσως τη ρευστότητά του, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ρόλου του Οργανισμού.

Όσον αφορά την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων (σύμφωνα με την 1η σχετική πρόσκληση), αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα τα 58 νέα κρούσματα

δείγμα κορωνοϊός

 

Τα νέα πενήντα οκτώ κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής:

Τα 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα 'Αρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.