Ελλάδα

Κατρούγκαλος: «Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή»

κατρούγκαλος

«Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή», ανέφερε από βήματος Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, που αφορούν στις απολύσεις εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η εξασφάλιση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σταθερών συνθηκών εργασίας αποτελεί συνταγματικό λόγο δημοσίου συμφέροντος, ώστε εκείνοι να μπορούν απερίσπαστοι να ασκούν τα καθήκοντά τους», πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό.

«Το δείγμα της πολιτικής μας, το οποίο αποτυπώνεται και σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι υπέρ του κοινωνικού κράτους, υπέρ των αδυνάμων, αλλά και υπέρ του κοινωνικού συνόλου», επεσήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις παρανομίες που έχουν διαπιστωθεί σε ιδιωτικά σχολεία και υπεραμύνθηκε των σχετικών διατάξεων, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο χώρο.

Ελλάδα

Μαλεσίνα - Κορωνοϊός: Πρώτη απώλεια στην περιοχή από τον ιό

κορωνοιος- μαλεσινα

Την πρώτη απώλεια ανθρώπινης ζωής από κορωνοϊό μετρά η Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας. Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε από επιπλοκές της νόσου, ένας άνδρας από τα περιστατικά που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας από το χωριό.

Τα δύσκολα δε σταματούν εδώ καθώς μόνο την Πέμπτη οι εισαγωγές στην κλινική covid ήταν εννέα εκ των οποίων οι έξι από τη Μαλεσίνα και η μία από τη Λάρυμνα. Έτσι έφθασαν αισίως 57 τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτίριο, ενώ η ΜΕΘ κορωνοϊού αριθμεί και πάλι έξι άτομα εκ των οποίων τα τρία είναι και πάλι από τη Μαλεσίνα.

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

Πάτρα: Κορωνοπάρτι στην Εστία του Πανεπιστημίου - Αντίδραση από την Πρυτανεία

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Περιμένω ακόμα και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη