Ελλάδα

Η πρώτη φωτογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά την περιπέτεια της υγείας του

Κωνσταντίνος Άννα Μαρία.jpg

Ξένοιαστες και χαλαρές διακοπές στο αγαπημένο του μέρος, τις Σπέτσες, κάνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. 

Η τέως βασιλική οικογένεια θέλησε να χαλαρώσει λίγο μετά την περιπέτεια υγείας που είχε πρόσφατα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, και που χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι.

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος,χαμογελαστός και ευδιάθετος με την εγγονή του, Μαρία Ολυμπία
Αγκαλιά με την εγγονή του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
Αποδεικνύοντας πως είναι πλέον καλά, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ φωτογραφήθηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος με την εγγονή του Μαρία Ολυμπία να κάθεται στην αγκαλιά του. Μπορεί το πρόσωπό του να δείχνει λίγη κούραση, ωστόσο και μόνο το γεγονός πως βρίσκεται στο αγαπημένο του νησί, με την εγγονή του στο πλευρό του, είναι κάτι που σίγουρα τον βοηθά να αναρρώσει πιο γρήγορα. 

Την φωτογραφία τράβηξε ο γιος του και πατέρας της Μαρίας Ολυμπίας, Παύλος Γλίξμπουργκ και δείχνει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με αγκαλιά την εγγονή του από το οικογενειακό δείπνο σε εξωτερικό χώρο μιας ταβέρνας του νησιού. Στην λεζάντα της φωτογραφίας, ο Παύλος έγραψε: «Χαιρόμαστε που επιστρέψαμε» (στα αγγλικά), προσθέτοντας : «Φτάσαμε Σπέτσες» (στα ελληνικά). Σε μια ακόμη φωτογραφία που ανάρτησε, η Μαρία Ολυμπία φωτογραφίζεται δίπλα στην χαμογελαστή γιαγιά της και σύζυγο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουρκγκ, Άννα Μαρία.

Μετά την Ιαπωνία, οι Σπέτσες
Να σημειωθεί πως μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, η Μαρία Ολυμπία έκανε διακοπές στην Ιαπωνία, μαζί με την οικογένειά της και την ξαδέρφη της Ταλίτσα βον Φούστενμπεργκ, φροντίζοντας να αναρτήσει πολλές φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram.

Ελλάδα

Από σήμερα η νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

βρέφος-μωρό-μαιευτήριο

 Σε 15 μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές ξεκίνησε από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας της δήλωσης γέννησης, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να εφαρμόζεται καθολικά, σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πλέον μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία ενέπλεκε τέσσερις υπηρεσίες και πολλαπλές ουρές, θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται για τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα. Τα αρμόδια ληξιαρχεία και δημοτολόγια θα ενημερώνονται από το μαιευτήριο ηλεκτρονικά, ενώ το νεογέννητο θα αποκτά άμεσα ΑΜΚΑ και ασφαλιστική ικανότητα (αν είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο γονέας). Επιπλέον, θα κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος γέννησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια. Η πιλοτική λειτουργία αφορά τα παρακάτω μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές:

   1. Γενικό Νοσοκομείο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ

   2. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

   3. Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

   4. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

   5. Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ

   6. Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας- Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης

   7. Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας- Νοσοκομειακή Μονάδα 'Αργους

   8. Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ

   9. Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

   10. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

   11. Γενικό Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -ΑΘΗΝΑ

   12. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΑΘΗΝΑ

   13. Μαιευτική, Γυναικολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ

   14. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας

   15. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

   Όπως δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «το νέο, απλοποιημένο σύστημα για τη δήλωση γέννησης είναι πιλοτικό και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να το βελτιστοποιήσουμε και να το διευρύνουμε. Δεν επιλέξαμε να αρχίσουμε τη διαδικασία απλοποίησης και ψηφιοποίησης των γεγονότων ζωής με τη γέννηση μόνο για σημειολογικούς λόγους, αλλά και γιατί επρόκειτο για μια από τις πλέον δαιδαλώδεις. Θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε και να ψηφιοποιούμε τις διοικητικές διαδικασίες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο και λειτουργικό, το οποίο δε θα ταλαιπωρεί πολίτες και επιχειρήσεις με περιττές ουρές και διατυπώσεις».

   Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος υπογραμμίζει ότι «σήμερα αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι μέσω του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) ξεκινάμε να βάλουμε οριστικά τέλος στη γραφειοκρατία, κάνοντας πιο απλή τη ζωή των συμπολιτών μας. Για να φτάσουμε στην πιλοτική λειτουργία του προγράμματος εργαστήκαμε μεθοδικά και συστηματικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρεμβαίνοντας τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο, όσο και στη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων».