Ελλάδα

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και εθνική γραμμή

γεννηματα

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση, μια άλλη πολιτική, χρειάζεται εθνική γραμμή με τρεις στόχους», τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Απευθυνόμενη σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, οι τρεις στόχοι που έθεσε η κ. Γεννηματά είναι: «η επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, η αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους και η μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020».

Αναφερόμενη στη συζήτηση που γίνεται για το χρέος, η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Ακόμα όμως και αν η συζήτηση για το χρέος προχωρούσε από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή. Γιατί το κλειδί είναι η Ανάπτυξη. Είναι η πραγματική οικονομία. Γιατί αν δεν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017, θα λειτουργήσει ο «κόφτης» στους μισθούς, στις συντάξεις, θα επιβληθούν νέοι φόροι. Και έτσι αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος, το μεγάλο αδιέξοδο»…

Τα προβλήματα είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ, απειλή για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Νέοι φόροι για το 2017 2,5 δις ευρώ. Φόροι παντού. Η μεσαία τάξη λυγίζει από τους φόρους. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία. Μοιράζουν την φτώχεια. Τα παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν ένα μέρος μόνο, στους ακόμη φτωχότερους. Εξίσωση προς τα κάτω. Ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι αριστερά».

Επίσης υποστήριξε πως 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ειδική αναφορά έκανε για το ΕΣΥ και την παιδεία λέγοντας: «Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, γυρνάμε σε καταστάσεις πριν από το ‘81, αν δεν έχεις λεφτά σήμερα στην Ελλάδα, πεθαίνεις. Εξαγγέλλουν διαρκώς τις ίδιες προσλήψεις νοσηλευτών, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, κοροϊδεύουν ξανά. Η Παιδεία στο κρεβάτι του Προκρούστη, την έβαλαν στο μνημόνιο, καταργούν τα ολοήμερα, ισοπεδώνουν την εκπαίδευση. Ισότητα στις χαμένες ευκαιρίες είναι το μόνο που εξασφαλίζουν για τα παιδιά μας».

Προσερχόμενη στο χώρο της αίθουσας, όπου είχε τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, η κ. Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM επιβεβαιώνουν απόλυτα όχι μόνο την μεγάλη ελάφρυνση του χρέους που πετύχαμε το 2012, αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που οδήγησαν σε δυο χαμένα για την Ελλάδα χρόνια.

Με ύφεση, απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και ανεργία. Και το χειρότερο αναδεικνύουν τη νέα προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού από τον κ.Τσίπρα. Ο οποίος αφού συμφώνησε και υπέγραψε το περασμένο Μάιο αυτό που ήθελε ο κύριος Σόιμπλε για την μετάθεση της ουσιαστική ρύθμισης για το χρέος μετά το 2018, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να θολώσει τα νερά. Κάθε μέρα και περισσότερο αναδεικνύεται ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση με Εθνική Γραμμή, με άλλους πολιτικούς συσχετισμούς, για να πετύχει την αναδιάρθρωση του χρέους, την έξοδο από την κρίση, την βιώσιμη ανάπτυξη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε αρχικά στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος της παρουσίασε τα δύο αναπτυξιακά έργα του δήμου: το σχέδιο Ασκληπιός, για την ανάδειξη -παρουσίαση - αξιοποίηση της πανάρχαιας ιατρικής που στηρίζεται στα βότανα και τα φυτά.
Επίσης, από τον ίδιο, έγινε παρουσίαση του τουριστικού πλάνου και των δράσεων του Δήμου, αναφερόμενος στο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, τον μύλο των Ξωτικών. Ταυτοχρόνως, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και σε ζητήματα αυτοδιοίκησης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Φοβήθηκα όταν βρέθηκα θετικός - Παίρνω κολχικίνη

αθανάσιος εξαδάκτυλος

Για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για ήπια συμπτώματα προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πώς κόλλησε. 

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας διαγνώστηκε θετικός την Κυριακή, ακριβώς δέκα ημέρες, όπως είπε, αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου.

 

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού αυτό, αφού τα εμβόλια δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τη νόσο», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει πού κόλλησε και αν το είχε παραβλέψει, θα νόμιζε ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα.Την ανακοίνωση της ασθένειάς του είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Εξαδάκτυλος μέσω Facebook, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει ήπια συμπτώματα.

«Είμαι στο σπίτι, παίρνω φάρμακα, παίρνω και την κολχικίνη, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι είναι ένα φάρμακο που βοηθά αλλά δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος

Ο ίδιος είπε ότι ακούει πιστά τις συμβουλές του γιατρού του αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας. «Έχω ξεχάσει ό,τι ήξερα, τώρα ακούω τον γιατρό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ έκανε γνωστό ότι εκτός από τον ίδιο σε καραντίνα βρίσκεται και η σύζυγός του, η οποία βρέθηκε επίσης θετική στον ιό, όχι όμως τα δύο τους παιδιά.

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται, είπε: «Φοβήθηκα πολύ διότι έχω και μία ηλικία, αρκετό παραπάνω βάρος και έχω και υπέρταση. Δεν σας κρύβω ότι έχω άγχος και υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση γιατί το να διακόψει κανείς για 14 ημέρες όλες τις δραστηριότητές του δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε ευχάριστο, ούτε χωρίς επιπτώσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Διπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου για τους μακροχρόνιους καπνιστές

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Μελέτη Κέιμπριτζ: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται 8 φορές πιο γρήγορα.