Ελλάδα

Φυλακές Δομοκού: Ματσέτες και μαχαίρια σε κελιά κρατουμένων

φυλακές δομοκού

Έτοιμοι για σύρραξη ήταν κάποιοι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού, όπως προκύπτει από το μικρό οπλοστάσιο που βρέθηκε κρυμμένο σε διάφορα κελιά, όταν έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα οι άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με σωφρονιστικούς υπάλληλους και δεν περιορίστηκε στα κελιά αλλά επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι κρύβονταν αυτοσχέδια όπλα. Πράγματι, κατασχέθηκαν συνολικά δέκα αυτοσχέδια μαχαίρια, λάμες και ματσέτες που, προφανώς, θα χρησιμοποιούνταν σε συμπλοκές.

Σε βάρος των κρατουμένων που είχαν στην κατοχή τους τα αυτοσχέδια πολεμοφόδια σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και αυτοί που έκρυβαν οπλισμό σε κοινόχρηστους χώρους της φυλακής.

Ελλάδα

Χαρδαλιάς για το τριήμερο: Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, προστατεύουμε την πατρίδα μας

Χαρδαλιάς

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πρώτη μετά την καραντίνα και το «lovkdown» που επιβλήθηκε στη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Επιχειρώντας ίσως να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».