Ελλάδα

Φθηνό σύστημα υγραεριοκίνησης έκανε στάχτη αυτοκίνητο (φωτο)

190721123720_audi5.jpg

Κυριολεκτικά Άγιο είχε μια οδηγός όταν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι κάτι καίγεται στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και πρόλαβε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου!

Ειδικότερα η οδηγός ενός παλαιού αυτοκινήτου στο οποίο είχε τοποθετηθεί κάποιο φθηνό σύστημα υγραεριοκίνησης ενώ  κινούνταν σε κάθετο δρόμο δίπλα στο κολυμβητήριο Χαλανδρίου προς τη λεωφόρο Πεντέλης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αντιλήφθηκε πως της μύριζε υγραέριο και σαν να καίγεται κάτι.

Αμέσως χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη ακινητοποίησε το αυτοκίνητο ακριβώς δίπλα στη λεωφόρο Πεντέλης στην έξοδο της Αττικής Οδού και ίσα-ίσα που πρόλαβε να κατέβει από το αυτοκίνητο το οποίο δυστυχώς είχε ξεκινήσει να παραδίνεται στις φλόγες!

Ευτυχώς για καλή της τύχη η φιάλη υγραερίου δεν ήταν γεμάτη ώστε να προκληθεί έκρηξη αλλά είχε πολύ μικρή ποσότητα καυσίμου όπως επίσης και το ρεζερβουάρ βενζίνης με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εστιαστεί στο εμπρόσθιο μέρος του αμαξώματος όπου τα σωληνάκια παροχής καυσίμων είχαν αρκετές ποσότητες ώστε να μετατρέψουν το παλαιό Audi A6 σε παρανάλωμα του πυρός ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που την κάλεσαν οι περαστικοί οδηγοί.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και εσείς στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Newsauto.gr η πυρκαγιά ξεκίνησε προφανώς από κάποια διαρροή υγραερίου στον χώρο του κινητήρα και επεκτάθηκε αμέσως προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου καταστρέφοντάς του ολοσχερώς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει αποτέλεσαν τις ιδανικές συνθήκες ώστε σχεδόν τα ¾ του αυτοκινήτου κυριολεκτικά να λιώσουν.

Άλλωστε όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες ούτε το καπό δεν άντεξε από τις υπερβολική υψηλές θερμοκρασίες και έλιωσε!

Επειδή λοιπόν τα συστήματα υγραεριοκίνησης μπορεί να μειώνουν στο ελάχιστο το κόστος χρήσης του οχήματός σας καλό θα είναι να επιλέγετε πιστοποιημένα συνεργεία που σας δίνουν και πολυετείς εγγυήσεις καλής λειτουργίας ώστε να μην διακινδυνεύσετε ποτέ την ζωή σας αλλά και της οικογένειάς σας καθώς το κακό μπορεί να γίνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Ελλάδα

Πάνω από 175 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τριήμερο

Πρόσφυγες

Νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 3ημερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από 07.00 της Παρασκευής έως 07.00 σήμερα Δευτέρα υπήρξε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στη Χίο όπου εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Επίσης καταγράφησαν 5 περιστατικά αποβιβάσεων σε ακτές νησιών.

Ειδικότερα 2 περιστατικά στη Λέσβο με 81 πρόσφυγες-μετανάστες και δυο διακινητές, ένα στο Αγαθονήσι με 43 πρόσφυγες-μετανάστες και ένα στη Σύμη με 21 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Σημειώνεται πως το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο με τους ανέμους να φτάνουν ως 8 μποφορ δεν υπήρξε καμία άφιξη προσφύγων-μεταναστών.