Ελλάδα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεως

γιαννα αγγελοπουλου.jpg

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στα πλαίσια του συντονισμού ενός συνολικού προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, συνεχίζει τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα. Επιλέγονται για τις επισκέψεις της μέρη με αυξημένο ιστορικό βάρος και συναισθηματικό φορτίο, μέσω των οποίων επιχειρείται να αναδειχθουν τα στοιχεία εκείνα της Επανάστασης που έχουν εντυπωθεί στη λαϊκή συνείδηση και συγκινούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Ιδιαίτερα πετυχημένες κρίνονται από την Επιτροπή οι επαφές με τους τοπικούς φορείς, καθώς επενδύει πολλά στη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση μια και πολλές δράσεις θα υλοποιηθούν μέσω αυτής. Η πιο πρόσφατη επίσκεψη έγινε στα Χανιά όπου η προεδρος και μελη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στην οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και απέδωσαν φόρος τιμής στους Τάφους των Βενιζέλων. Μέχρι το τέλος Ιουλίου οι περιοδείες θα συνεχιστούν με στόχο η υπόθεση της επετείου των 200 χρόνων να γίνει κτήμα κάθε γωνιάς της χώρας.

Παράλληλα η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» απευθύνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φορείς και ιδιώτες που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως, τοπικού ή πανελλαδικού χαρακτήρα. Ως γνωστον η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης. Η επιλογή της δράσης ή των δράσεων θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί σε αυτην μέσω της ειδικά διαμορφωμένης για αυτόν τον σκοπό ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ως θεσμικό όργανο, όμως, του συντονισμού των επετειακών εορτασμών, η Επιτροπή αναζητά το ενδιαφέρον φορέων ή ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως ή δράσεων στον τόπο τους ή πανελλαδικά. Σημειώνεται ότι οι χορηγίες αποτελούν το βασικό πόρο για την υλοποίηση των δράσεων και των εκδηλώσεων που προτείνει ή υποστηρίζει η Επιτροπή προκειμένου αυτές να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος και να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό email στο sponsors@greece2021.gr έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Ελλάδα

Τον βρήκαν νεκρό στο χωράφι

αστυνομια χωραφι

Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κτήμα στην Αγριά και πιθανόν ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Τον άτυχο άνδρα φαίνεται να εντόπισαν διερχόμενοι, αλλά όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό έφτασε στο σημείο, ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν ήδη νεκρός και η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.