Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο (video)

35χρονη βιτριόλι

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για την υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε με βιτριόλι γυναίκα, 34 ετών, σε δρόμο της Καλλιθέας στις 20 Μαΐου. Το ηχητικό αφορά την επικοινωνία της 35χρονης που κρατείται προσωρινά μέχρι την απολογία με εταιρεία ταξί.

Η γυναίκα φέρεται να μετέβη δύο φορές στην Καλλιθέα, καλώντας τα γραφεία της εταιρείας ταξί. Ακούγεται να ζητά να κλείσει ραντεβού για τις 9:30 το πρωί της επόμενης μέρας. Η κατηγορούμενη ζητά να την περιμένει το ταξί στη λεωφόρο Θησέως. Όταν από την εταιρεία ταξί της ζήτησαν αριθμό επικοινωνίας, εκείνη απάντησε πως έχει βλάβη και ότι θα μπορούσε να προπληρώσει τη διαδρομή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το STAR, η 35χρονη κατηγορούμενη καλούσε από απόρρητο αριθμό και έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί προκειμένου να πάει το όχημα στο ραντεβού. «Μας ζητήθηκε ταξί. Μας είπε η εν λόγω κυρία ότι δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου της γιατί είχε κάποια βλάβη. Η κλήση ήταν από απόρρητο αριθμό. Μίλησα και εγώ μαζί της προσωπικά. Μου είπε ότι χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο γιατί είχε να πάει σε κάποιες συνεντεύξεις. Ακουγόταν αγχωμένη. Επειδή καλούσε με απόκρυψη, ήθελε να πείσει ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ότι ήταν κανονική διαδρομή. Είπε ότι ήταν διατεθειμένη να προπληρώσει τη διαδρομή. Όποιο χρήσιμο στοιχείο είχαμε, το δώσαμε στις Αρχές», δήλωσε στο STAR ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί κ. Δημήτρης Μπήτας.

Η δικογραφία αναφέρει ότι η 35χρονη χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου κατά τις επικοινωνίες της με την εταιρεία ταξί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, αυτό ονοματεπώνυμο φέρεται να επέλεξε η 35χρονη για να δημιουργήσει κι ένα δεύτερο προφίλ στο Facebook. 

 

Ελλάδα

Tην Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για τους 40 - 44 ετών με όλα εμβόλια

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και στα τελευταία στοιχεία που αφορούν στην πανδημία αναφέρθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.

Η κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η εβδομάδα αρχίζει με αισιοδοξία και η πανδημία είναι σχολείο για όλους μας. Για την πιθανότητα μόλυνση εντός των πρώτων μηνών μετά από φυσική νόσηση, επικαλέστηκε μελέτη που δείχνει ότι τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο επαναλοίμωξης.

«Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», είπε.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενθαρρυντικά και η μελέτη είναι η πρώτη που τεκμηριώνει ότι η φυσική λοίμωξη μειώνει έως 96% τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Μάλιστα, καλύπτονται και οι συνήθεις μεταλλάξεις όπως η βρετανική και η νοτιοαφρικανική. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μία δόση εμβολίου παράγει εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση, αποτελεσματική και στις μεταλλάξεις και η ανοσία είναι πολύ μακρότερη του ενός χρόνου. Μελέτες και στη χώρα μας δείχνουν ανάλογα αποτελέσματα, δηλαδή σημαντική αύξηση αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση του εμβολίου σε άτομα που έχουν νοσήσει. Έτσι, η σύσταση μετά από φυσική νόσηση είναι μία δόση εμβολίου που παίζει το ρόλο της επαναληπτικής δόσης.

Τα εμβόλια μάς προστατεύουν σχεδόν 100% από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό από τις μεταλλάξεις. «Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 83 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ξανά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη περιπέτεια για τον Αλέξανδρο μετά το εμβόλιο