Ελλάδα

Έκρυψαν τα κλοπιμαία έξω από το σπίτι που διέρρηξαν

αστυνομια

Η διάρρηξη σε μια μονοκατοικία στην περιοχή Βλαχέρνα της Άρτας πέτυχε, αλλά η τριμελής ομάδα των δραστών τα... χρειάστηκε όταν οι γείτονες που τους πήραν είδηση άρχισαν να βγαίνουν απειλητικά από τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη λεία τους και το αυτοκίνητό τους και να το βάλουν στα πόδια!

Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν αμέσως, οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν κρυμμένα έξω από τη μονοκατοικία τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους, αλλά και τα διαρρηκτικά εργαλεία των δραστών που εστάλησαν για αποτυπώματα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια, διαπίστωσαν σε ποιον ανήκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη της διάρρηξης.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τους δύο συνεργούς του και να εξακριβώσουν αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις στην περιοχή.

Ελλάδα

Δύο εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

τουρκικα μαχητικα.jpg

Σε οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά έξι τουρκικά αεροσκάφη F-16 προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.