Ελλάδα

"Ινδοί" έκλεισαν ξενοδοχεία για τον γάμο τους πληρώνοντας 500.000 ευρώ

ινδικός γάμος

Ένας ινδικός γάμος «βγαλμένος» από παραμύθι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα μέσα Απριλίου, προκαλώντας σε τέσσερις ημέρες συνολικό τζίρο μισού εκατ. ευρώ για την αγορά της πρωτεύουσας.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Τιμ Ανανιάδης, γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και King George πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη γαμήλια ινδική τελετή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο κέντρο της Αθήνας. Για τις ανάγκες φιλοξενίας των περίπου 400 καλεσμένων έχει κλειστεί όλο το King George και μεγάλο μέρος της «Μεγάλης Βρεταννίας». Μόνο για την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, την εστίαση και την πραγματοποίηση άλλων παράλληλων εκδηλώσεων θα δαπανηθεί ποσό, περίπου, 350.000 ευρώ. Οι δύο οικογένειες των μελλόνυμφων με ρίζες από την Ινδία προέρχονται από το Λονδίνο και τη Νιγηρία. Η Αθήνα επελέγη ως γαμήλιος προορισμός ανταγωνιζόμενη τη Γενεύη και το Αμστερνταμ. Ο κ. Ανανιάδης επισημαίνει τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που έχει ένας προορισμός προσελκύοντας γαμήλιες τελετές και ιδιαίτερα σε περιόδους μη αιχμής της σεζόν.

Γαμήλιος τουρισμός

Κορυφαίος ελληνικός προορισμός στην Ελλάδα για γάμους και γαμήλιες τελετές είναι η Σαντορίνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο Ζώρζο κατά την περυσινή σεζόν ο δήμος παρείχε περί τις 800 άδειες για την τέλεση πολιτικών γάμων κυρίως ξένων επισκεπτών στο νησί. Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και ένας σημαντικός αριθμός γαμήλιων τελετών που πραγματοποιούνται στη Σαντορίνη χωρίς να απαιτείται σχετική άδεια. Ο κ. Ζώρζος τονίζει ότι η καθιέρωση της Σαντορίνης ως ένας εκ των σημαντικότερων προορισμών για γάμους και γαμήλιες τελετές σε παγκόσμιο επίπεδο αποφέρει σημαντικά έσοδα αλλά και διεθνή προβολή για το νησί. Μία εκ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αγορών για την τέλεση γάμων στο νησί είναι η βρετανική, ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι η ζήτηση και από ασιατικές αγορές. Αναδυόμενος προορισμός για την τέλεση γάμων από ξένες αγορές είναι και η Κρήτη, με τις προσπάθειες της Περιφέρειας για προβολή τα τελευταία χρόνια να έχουν επικεντρωθεί στην Κίνα. Επίσης, ενδιαφέρον καταγράφεται από βαλκανικούς προορισμούς αλλά και την Τουρκία για την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών στη Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με τη Χαλκιδική για το γαμήλιο ταξίδι. Στους δημοφιλείς προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό περιλαμβάνονται, επιπλέον, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Σύρος κ.ά.

Ενδεικτικό γεγονός της δυναμικής που εμφανίζει αυτή η μορφή τουρισμού για τη χώρα είναι και η συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα η Tui UK με τη ΒοοkΥοurWeddingDay.com, διεθνή online πλατφόρμα άμεσης κράτησης ημερομηνίας για την τέλεση πολιτικού γάμου σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ανταγωνισμός, βέβαια, σε διεθνές επίπεδο είναι διαρκώς αυξανόμενος. Στην Ευρώπη προορισμοί με αυξημένη ζήτηση για την τέλεση γαμήλιων τελετών ή και το ταξίδι του μέλιτος είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Κύπρος.

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο από τη διαφυγή των δύο δολοφόνων

Καραϊβαζ δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της διαφυγής των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να βρίσκονται πάνω στο σκούτερ και  να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σπιτιού που βρίσκεται στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί τρία λεπτά μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και βρισκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μοναδικό που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει με ακρίβεια τη διαδρομή διαφυγής των δύο εκτελεστών. 

Εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές. Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες (Βίντεο)