Ελλάδα

Στο Πανεπιστήμιο... με λευκή κόλλα!

επιτυχοντες

Οι φετινές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που φαίνεται να επηρέασε την πλειοψηφία των μαθητών, αφού σε σχέση με το 2019 οι βάσεις έπεσαν στο 70% των τμημάτων.

Στις φετινές βάσεις υπάρχει μια σχολή όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν γράφοντας κάτω από μονάδα! Πρόκειται για το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου «Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» στο Καρπενήσι με βάση εισαγωγής τα 625 μόρια. Κάτι που σημαίνει ότι ο εν λόγω υποψήφιος απλώς... έγραψε το όνομά του και έδωσε λευκή κόλλα.

 

Ελλάδα

Κρήτη: Στις κάλπες οι Δικηγόροι - Όλοι οι συνδυασμοί

Δικηγοροι

Ο πρώτος γύρος της πανελλαδικής εκλογικής δικηγορικής αναμέτρησης ξεκινάει το πρωί της Κυριακής, συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα στους μεγάλους αριθμητικά Δικηγορικούς Συλλόγους, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές (δεύτερος γύρος) θα διεξαχθεί 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Οι εκλογές αυτές θα αναδείξουν αφενός νέους προέδρους (ή θα ανανεώσουν την θητεία των απερχομένων) και αφετέρου νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων για την επόμενη τετραετία.

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν εφόσον στον πρώτο γύρο δεν συγκέντρωσε κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50 συν 1 των ψήφων. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι (τα νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων) θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Ο συνολικός πανελλαδικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 44.856.

Στον μεγαλύτερο Δικηγορικό Σύλλογος της χώρας από πλευράς μελών, δηλαδή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στην Θεσσαλονίκη 6.453 δικηγόροι, στον Πειραιά 2.298, στο Ηράκλειο της Κρήτης 802, στην Λάρισα 751, στην Πάτρα 748, στον Βόλο 564 κ.λπ. Οι υποψήφιοι πρόεδροι στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας ανέρχονται στους 129, οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280.

Ειδικότερα, στις εκλογές της Αθήνας θα συμμετάσχουν 7 συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, 4 συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο και 1 ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, που είναι ο απερχόμενος σήμερα πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων στην Αθήνα ανέρχεται στους 288.

Οι υποψήφιοι στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Κρήτης:

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Ενεργά μέλη 802

Υποψήφιοι πρόεδροι 3

Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

Υποψήφιοι σύμβουλοι 36

Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου

Ενεργά μέλη 109

Υποψήφιοι πρόεδροι 2

Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

Υποψήφιοι σύμβουλοι 10

Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης

Ενεργά μέλη 177

Υποψήφιος πρόεδρος 1

Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

Υποψήφιοι σύμβουλοι 6

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

Ενεργά μέλη 417

Υποψήφιος πρόεδρος 1

Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

Υποψήφιοι σύμβουλοι 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 282 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Έρχεται ο κόμβος στον Άη Γιάννη Χωστό - Ξεκίνησαν οι εργασίες

Ηράκλειο: Παρίστανε τον λογιστή και της άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό

ESPA BANNER