Ελλάδα

ΕΑΠ: Χάνει το αυτοδιοίκητο με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας

ΕΑΠ

Ο Ενιαίος Φορέας Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, με ιδιαίτερη λύπη και απογοήτευση διαπιστώνει την αντιδημοκρατική ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσει στο νομοσχέδιο “ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ” την μεταβολή των προϋποθέσεων αυτοδυναμίας του ΕΑΠ με πρόφαση την απουσία Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος, χωρίς καν να θέτει χρονικό περιορισμό για τη σύνταξή του.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέας Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, καθίσταται πλέον σαφές ότι η αυτοδιοίκηση του ΕΑΠ, η οποία καταχρηστικά δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα ενώ υπάρχουν δύο σχετικοί νόμοι που την επιβάλλουν, εξαρτάται από την αποκλειστική θέληση της εκάστοτε διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής να συντάξει τον απαιτούμενο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, πράγμα που δεν υπήρξε ως προαπαιτούμενο στα άλλα ΑΕΙ της χώρας.

Με την ίδια τροπολογία τροποποιούνται απαράδεκτα οι αρμοδιότητες της ολιγομελούς διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής έως του σημείου να αποφασίζει ακόμη και για τις αμοιβές των μελών της σε βάρος της οικονομικής συνδρομής των φοιτητών του Ιδρύματος.

Εν κατακλείδι διαπιστώνεται ότι:
1. Η κυβέρνηση αναστέλλει την αυτοδιοίκηση ενός Πανεπιστημίου και αναθέτει σχεδόν άνευ όρων τη διοίκησή του σε μια δοτή Διοικούσα Επιτροπή.
2. Διαψεύδεται η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνει καμία νομοθετική ρύθμιση για το ΕΑΠ η οποία δεν θα είναι προϊόν διαβούλευσης με την πανεπιστημιακή του κοινότητα, ενώ είναι επιπλέον ανακόλουθη ως προς την δήλωσή της στη Βουλή των Ελλήνων ότι 'ακαδημαϊκότητα ίσον δημοκρατία'.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΑΠ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοια συμπεριφορά και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την σχετική διάταξη ενώ καλεί όλους τους βουλευτές και ειδικά τους προερχόμενους από το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης να αντισταθούν και να καταψηφίσουν την, πρωτοφανή στην ελληνική ιστορία μετά την μεταπολίτευση, αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή πρόταση ανάκλησης της αυτοδυναμίας του 3ου μεγαλύτερου σε αριθμό φοιτητών ελληνικού Πανεπιστημίου.

Ελλάδα

Blue Star Ferries: Διεθνής διαγωνισμός για το νέο τηλεοπτικό σποτ

15.04.21_post_animasyros_2021_1080x1080.jpg

Η BLUE STAR FERRIES, μέλος της Attica Group, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της, πραγματοποιεί Διεθνή Διαγωνισμό Animation για τη δημιουργία νέου τηλεοπτικού σποτ για τη μασκότ της εταιρείας, BLUESTARINO, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Θέλοντας να ανταποδώσει την αγάπη και τον θαυμασμό των μικρών επιβατών τόσο για τα πλοία της Εταιρείας, όσο και για τον παιδικό ήρωα BLUESTARINO, η BLUE STAR FERRIES μέσω διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Ιουλίου 2021, καλεί ταλαντούχους δημιουργούς Αnimation, εντός και εκτός Ελλάδας, να συμμετάσχουν με τις δημιουργικές τους προτάσεις για την παραγωγή ενός νέου, σύγχρονου τηλεοπτικού σποτ Αnimation, που θα ανταποκρίνεται στη δυναμική που έχει αναπτύξει ο ήρωας BLUESTARINO στη συνείδηση των παιδιών.

Η BLUE STAR FERRIES θεωρώντας ότι η ανάπτυξή της είναι συνυφασμένη με την πρόοδο και εξέλιξη της νησιώτικης Ελλάδας και των τοπικών κοινωνιών, αναβαθμίζει τη συνεργασία της με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το κορυφαίο στη χώρα γεγονός για την τέχνη της εμψύχωσης (animation) κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σύρο. Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, με την πάγια υποστήριξη της BLUE STAR FERRIES ως χορηγού των ακτοπλοϊκών του μεταφορών.

Ο διαγωνισμός για το νέο τηλεοπτικό σποτ της μασκότ της εταιρείας, BLUESTARINO, ξεκινά στις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου. Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Animasyros, www.animasyros.gr. Τα τελικά έργα θα επιλεγούν από επταμελή κριτική επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους του animation, της διαφήμισης και της BLUE STAR FERRIES. Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο και ταξίδια και θα απονεμηθούν στο πλαίσιο του Animasyros κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.

Η συνεργασία της BLUE STAR FERRIES με το Animasyros έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πηγάζει από την κοινή επιθυμία των δυο φορέων να στηρίζουν και να συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες, αποδεικνύοντας ότι τα ελληνικά νησιά μπορούν να πρωτοπορούν και να συμβάλλουν σημαντικά στον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την επιχειρηματικότητα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ESM: H Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί άνετα το χρέος τα επόμενα χρόνια

Λιανεμπόριο: Αυξημένος ο τζίρος το πρώτο τρίμηνο του 2021