Ελλάδα

Δωρεά αναπνευστήρων της Εθνικής Τράπεζας στο ΕΣΥ

Νοσοκομείο

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την εθνική προσπάθεια κόντρα στην πανδημία του κορωνοϊού και προχώρησε σε δωρεά προς το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας η Εθνική Τράπεζα προχωρά σε δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον άμεσο εξοπλισμό και την ενίσχυση των αυξανόμενων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για μηχανικό αερισμό αυξημένων απαιτήσεων σε ενήλικες, παιδιά και νεογνά και θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων ημερών.
«Σε μία ώρα σκληρής δοκιμασίας για όλους, η Εθνική Τράπεζα στέκεται δίπλα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού για τη δημόσια υγεία, την ελληνική κοινωνία, την εθνική προσπάθεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας.

 

Ελλάδα

"Eλ. Βενιζέλος": Κάτω από το μισό η επιβατική κίνηση

ελευθέριος βενιζέλος

Κάτω από το ήμισυ υποχώρησε η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος για το πρώτο πεντάμηνο του 2020, αγγίζοντας τα 3,6 εκατ. επιβάτες φέτος από το 8,6 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου- Μαϊου του 2019.

Ο Μάιος ήταν ο δεύτερος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αεροπορικές πτήσεις λόγω της πανδημίας COVID19 και των επιπτώσεών της στο αεροπορικό ταξίδι. Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ήταν κατά 96,3% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με μόλις 84.000 επιβάτες περίπου.

Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 91,7% και 98,4% αντίστοιχα: Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι από το 1,58 εκατ. επιβάτες του Μαϊου του 2019, ο αντίστοιχος αριθμός φέτος ήταν λίγο πάνω από τις 25.700 όσον αφορά την κίνηση εξωτερικού (κυρίως επαναπατρισμούς), ενώ στην κίνηση εσωτερικού από τις 701 χιλ. σχεδόν του περυσινού Μαϊου φέτος το νούμερο μόλις ξεπέρασε τις 58 χιλιάδες.

Ελάχιστα υψηλότερα επίπεδα παρουσίασε η κίνηση εσωτερικού κατά το δεύτερο μισό του μήνα, λόγω της σταδιακής απελευθέρωσης των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας. Ο χειρότερος μήνας για το αεροδρόμιο ήταν ο Απρίλιος, όπου η πτώση της συνολικής κίνησης λόγω της καθήλωσης των αεροσκαφών άγγιξε το 99%, με μόλις 22.723 επιβάτες από τα σχεδόν 2 εκατ. του Απριλίου του 2019.

Συνολικά κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 58,5% σε σχέση με το 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 58,9% φθάνοντας τα 2,45 εκατ. επιβάτες, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 57,7% στο 1,13 εκατ. επιβάτες.

Ως προς τις πτήσεις, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 41.759, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 46,3% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 43,3% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 48,4%.

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με σταδιακή αύξηση των πτήσεων, ξεκινώντας αρχικά από το εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, κυρίως από τις 15 Ιουνίου και μετά, ημερομηνία κατά την οποία οι αεροπορικές αναπροσαρμόζουν το πτητικό τους πρόγραμμα προσθέτοντας περισσότερες πτήσεις με πόλεις του εξωτερικού.