Ελλάδα

Δήμαρχος Σκιάθου: Ερχονται Ιταλοί και κανείς δεν τους ρωτάει από πού ήρθαν

Σκιάθος

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τσούμας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε ζητήσει να απαγορευθούν οι μετακινήσεις προς το νησί, μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6, έκανε έκκληση να σταματήσουν να έρχονται τουρίστες στο νησί.

Οπως είπε μάλιστα υπάρχουν πολλοί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία, που κάνουν αμέριμνοι βόλτες χωρίς κανείς να τους ελλεγχει
"Δύο Ιταλοί ήρθαν την περασμένη εβδομάδα από το Μιλάνο που έψαχναν να νοικιάσουν κατάστημα για το καλοκαίρι.

Έμεναν σε πανσιόν που ήταν παρανόμως ανοιχτή. Δεν πήγαν στο κέντρο υγείας, τους εντόπισε η αστυνομία αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν" είπε ο κ. Τζούμας.
"Τους ρώτησε ο διευθυντής του κέντρου Υγείας πώς ήρθαν στην Ελλάδα και αυτοί απάντησαν ότι βρίσκονταν ήδη εδώ και 10 ημέρες στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε" πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Οπως είπε μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες "με πήρε οικογένεια αν μπορεί να τους νοικιάσει σπίτι και τους απάντησα "όχι"".

"Έρχονται Γάλλοι, Γερμανοί και άλλοι. Έχουμε επισκέπτες που είτε αδιαφορούν είτε δεν γνωρίζουν. Στείλαμε επιστολές σε υπουργεία ζητώντας την απαγόρευση επικοινωνίας με την Σκιάθο με ελεύθερη όμως διακίνηση προϊόντων" συμπληρώνει ο κ. Τζούμας.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, τέλος, απευθύνει έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως είπε, "είμαστε ανοχύρωτοι και δεν υπάρχει υποδομή στο κέντρο υγείας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα. Δεν υπάρχει μηχανισμός ελεγκτικός. Συζητούσαμε με τον Λιμενάρχη πώς θα διαμορφώσουμε έναν χώρο για να γίνεται ένας έλεγχος από που έρχονται οι επισκέπτες".

Ελλάδα

ΙΧ ληστών κατέληξε σε αυλή μετά από καταδίωξη (βίντεο)

ιχ ληστών

Ληστές μπούκαραν σε κατάστημα με ΙΧ και έκλεψαν ρούχα και παπούτσια στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από καταδίωξη το όχημα κατέληξε σε αυλές σπιτιών και οι ίδιοι εξαφανίστηκαν!

Τι δήλωσαν για το περιστατικό στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών.