Ελλάδα

Black out και σε περιοχές της Αττικής

λεκανοπεδιο αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς ρεύμα έμεινε το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο του Πειραιά και τα δυτικά προάστια. Επίσης, δεν ηλεκτροδοτούνταν η Δάφνη, ο Υμηττός, ο Βύρωνας, η Ηλιούπολη και ο Αγιος Δημήτριος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μπλακ άουτ δεν οφείλεται σε βλάβη αλλά σε κάποιο πρόβλημα στο χειρισμό του αυτοματισμού ή βλάβης στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Ρουφ. Πάντως, ήδη η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά σε Υμηττό και Δάφνη.

Η βλάβη όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί. Οι αρμόδιοι διεξάγουν έρευνα για να εντοπιίσουν το στοιχείο στο οποίο οφείλεται η βλάβη.

Ελλάδα

Αύριο η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Μαθηματικά.jpg

Πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα η 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, με τη συμμετοχή επτά μαθητών από το Ηράκλειο, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς “Θαλής” και “Ευκλείδης”. 

Η τελετή απονομής των βραβείων των μαθητών που θα διακριθούν, θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου στην Αθήνα την Κυριακή 23 του μήνα. 

Όλοι οι μαθητές που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς μας θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.