Ελλάδα

Αυτό είναι το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους

εφορία

Καθαρή αύξηση 140 εκ. ευρώ προκύπτει για το κονδύλι μισθοδοσίας του δημοσίου από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου, που περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή των 13 προαπαιτούμενων που αναμένεται να οδηγήσουν στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Στο νέο μισθολόγιο προβλέπεται: 

• Η αποσύνδεση της εξέλιξης μισθού από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας του δημοσίου υπαλλήλου.

• Οι εισαγωγικοί μισθοί διαμορφώνονται στα 858 ευρώ για την βαθμίδα υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), στα 1.037 ευρώ για το απόφοιτο τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και τα 1.090 ευρώ για την βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

• Προβλέπεται επίσης διαφορετική μισθολογική εξέλιξη ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης του υπαλλήλου. Ειδικότερα, προβλέπεται τριετής από διετή που είναι σήμερα η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, ενώ παραμένει η διετής για τους υπαλλήλους των ΠΕ και ΤΕ κατηγοριών. Η εν λόγω μισθολογική εξέλιξη (ωρίμανση) θα εφαρμοστεί από το έτος 2018 και εφεξής.

• Η μισθολογική απόσταση από κλιμάκιο σε κλιμάκιο, αφού η αύξηση του μισθού θα υπολογίζεται αν ο μισθός του προηγούμενου κλιμακίου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,7 για τους υπαλλήλους ΔΕ και 0,55 για τους υπαλλήλους ΤΕ και ΠΕ περισσότερο έναντι των υπολοίπων (συντελεστής 0,7 αντί 0,55).

• Καθιερώνεται ο θεσμός της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης συνδεδεμένης με την αξιολόγηση των υπαλλήλων (σ.σ. καλύτερες αμοιβές για τους "άριστους") με αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 1% έως και 5% σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

• Αυξάνεται το επίδομα θέσης ευθύνης κατά 14% και φτάνει τα 1.000 ευρώ για τον Γενικό Διευθυντή, 450 ευρώ για τον Διευθυντή, 350 ευρώ για τον υποδιευθυντή και 290 ευρώ για τον τμηματάρχη, από 900 ευρώ, 400 ευρώ, 300 ευρώ και 250 ευρώ αντίστοιχα, που ισχύει σήμερα.

• Προβλέπεται η σύνδεση του μισθολογίου των υπαλλήλων με την περιγραφή, βαθμολόγηση και αξιολόγηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

• Περιορίζονται οι περιοχές στις οποίες η υπηρέτηση υπαλλήλου δικαιολογεί την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.

• Καταργείται η αποζημίωση για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα με εξαίρεση τα χρηματοδοτούμενα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από όπου το Γενικό Λογιστήριο υπολογίζει εξοικονόμηση 4,5 εκ. ευρώ 

• Διασφαλίζεται με τη μορφή προσωπικής διαφοράς το υφιστάμενο ύψος των καταβαλλόμενων αποδοχών στους υπαλλήλους που υπάγονται στις διατάξεις του υπό ψήφιση νόμου σε περίπτωση μείωσής τους σε σχέση με αυτές που λάμβαναν προ της έναρξης ισχύος του νέου καθεστώτος. Η εν λόγω προσωπική διαφορά απομειώνεται μελλοντικά με οποιαδήποτε αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου πλην της χορήγησης του επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης λόγω αξιολόγησης. Σε περίπτωση αύξησης των αποδοχών η προσωπική διαφορά καταβάλλεται σε βάθος τετραετίας.

Πηγή: enikonomia.gr

Ελλάδα

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πρόσωπο ένα οκτάχρονο αγόρι

σκύλος

Επίθεση και δάγκωμα στο πρόσωπο από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα 8χρονο αγοράκι στην πλατεία «Σμύρνης» στο Συνοικισμό Κορίνθου, ενώ έπαιζε με άλλα παιδιά.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Πηγή: KorinthosTV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" με 170 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: «Άλμα» με 4.033 νέα κρούσματα και 802 διασωληνωμένους - 93 θάνατοι

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του