Ελλάδα

Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορωνοϊό σε δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου "Θεολόγος"

πλοίο θεολόγος

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν για τον Covid-19, ένας 26χρονος δόκιμος μηχανικός και ένας 42χρονος εκπαιδευόμενος ναύτης, μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π».

Οι δύο ναυτικοί μεταφέρθηκαν χθες στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς, εν πλω, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό. Για την πορεία της υγείας των δύο μελών του πληρώματος οι υγειονομικές αρχές ενημέρωσαν το λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Το «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» παρέμενε στο λιμάνι της Ραφήνας καθώς τα υπόλοιπα 39 μέλη του πληρώματος του πλοίου είχαν τεθεί σε καραντίνα εν αναμονή του αποτελέσματος για τους δύο συναδέλφους τους.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο για Άνδρο,Τήνο Μύκονο με επιστροφή. Επέστρεψε κενό επιβατών στο λιμάνι της Ραφήνας

 

Κοινωνία

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για την πανδημία του κορωνοϊού

κορωνοϊός Ελλάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία μιας έρευνας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους Έλληνες την περίοδο μετά την καραντίνα. Ένας στους 3 Έλληνες δεν ανησυχεί για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το 83% συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Παράλληλα, το 61% των γιατρών έχει απώλεια εισοδήματος άνω του 25%, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διενήργησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ανησυχία για τον κορωνοϊό στην ελληνική κοινωνία έχει μειωθεί καθώς 1 στους 3 ανησυχεί πλέον λίγο ή καθόλου. Η γνώση των απαραίτητων μέτρων προστασίας είναι καθολική αλλά το 44% εφαρμόζει τα μέτρα αρκετά, ενώ το 8% λίγο.

Η μεγάλη πλειονότητα θεωρεί ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν είναι αυτά που πρέπει και το 25% πιστεύει ότι ήταν αυστηρότερα απ' όσο έπρεπε, ενώ το 15% εκτιμά ότι η άρση των μέτρων εξελίσσεται πιο αργά. Η αντίληψη για τους ιατρούς και για το σύστημα δημόσιας υγείας βελτιώθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα, για τους ιατρούς, το σχετικό ποσοστό φτάνει το 61%.

Η στάση του ιατρικού κόσμου

Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν απολύτως με τα μέτρα της Πολιτείας (83%), αλλά και με το ρυθμό άρσης τους (72%). Συνολικά, οι γιατροί εκτιμούν ότι το σύστημα Δημόσιας Υγείας ανταποκρίθηκε επιτυχώς στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας (92%, 47% πλήρως και 45% αρκετά). Το 61% εκτιμά ότι η μείωση υπερβαίνει το 25%, ενώ ένα πρόσθετο 18% εκτιμά ότι ή μείωση κυμαίνεται μεταξύ 11% και 25%.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε το μήνα Μάιο σε 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα και σε 400 ιατρούς μέλη του ΙΣΑ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.