Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετος με ένα Grexit ο Γερμανός ΥΠΕΞ

germanos-upeks.jpg
 clock 07:05 | 05/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit.

«Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ και προσθέτει ότι η Ευρώπη «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και αξιοπιστία».

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην «Welt am Sonntag» και επισημαίνει ότι θα υπήρχαν στις Βρυξέλλες άμεσα διαθέσιμα χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis