Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Άγνωστος Στρατιώτης: Πρώτη καταδίκη με το νέο νόμο - Φυλάκιση σε 23 μέλη του Ρουβίκωνα για πανό
ρουβίκωνας
 clock 10:21 | 16/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Το αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή τριετίας στους 23 συλληφθέντες – μέλη του Ρουβίκωνα, οι οποίοι χθες το βράδυ ανάρτησαν πανό μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση που εκδίδεται μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προστατεύει το μνημείο.

Το δικαστήριο, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους για το πλημμέλημα της παραβίασης του νέου νόμου περί του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Άγνωστος Στρατιώτης: Αθώα τα μέλη του Ρουβίκων για τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων και της άρνησης δακτυλοσκόπησης

Το δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση έκρινε αθώους τους συλληφθέντες για τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι προχώρησαν σε μία ολιγόλεπτη, συμβολική, διαμαρτυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν: «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και δεν την εγκαταλείπουμε»

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα 250 ευρώ – Ποιοι μένουν εκτός

Ιταλός πολιτικός καταστρέφει κατά λάθος πολύτιμο βιτρό με μία… κεφαλιά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis