Ελλάδα

"1η Απρίλη σπάμε τη σιωπή μας": Η αλήθεια των γιατρών του ΕΣΥ σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

βίντεο ΕΣΥ

Μέσω βίντεο που δημιούργησαν γιατροί από όλη την Ελλάδα ζητούν την στήριξη του Ε.Σ.Υ.

"Στην Ελλάδα η πανδημία βρήκε το ΕΣΥ: Υποστελεχωμένο από γιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό. Γερασμένο με τον μέσο όρο ηλιίας των γιατρών πάνω από τα 50 έτη. Απροετοίμαστο με μόλις 567 κλίνες ΜΕΘ και τις περισσότερες ήδη πλήρεις. 1η Απρίλη σπάμε τη σιωπή μας".

Με αυτές τις φράσεις ξεκινάει το επίμαχο βίντεο, ενώ στη συνέχεια τον λόγο παίρνουν γιατροί από όλη την Ελλάδα.

"Μεσα στην πανδημία γιατροί και νοσηλευτές δεν πρέπει να μένουμε σπίτι. Κάντε προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ τώρα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επάρκεια υλικών, αλληλεγγύη στους συναδέλφους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να προστατευτούμε για να προστατεύσουμε", είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται.

 

 

Ελλάδα

Έβρος: Σε επιφυλακή Στρατός και Αστυνομία - Κινητικότητα Τούρκων προς τα σύνορα

Στρατος Εβρος

Ρεπορτάζ Γιώργος Λαμπράκης

Τον δεύτερο γύρο – όπως έχει ήδη προαναγγείλει – της κρίσης στον Έβρο φαίνεται πως ξεκινά από ώρα σε ώρα η Τουρκία!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από νωρίς το απόγευμα έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη συγκέντρωση «μεταναστών» και δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού και της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Το σκηνικό που είχε στηθεί στον Έβρο και δοκίμασε τις αντοχές της χώρας μας, με Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας να αποτρέπουν την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος, είναι έτοιμο να επαναληφθεί. Μόνο που αυτή τη φορά, οι επίδοξοι εισβολείς θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο το έμψυχο δυναμικό που εγγυάται την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, αλλά και ένα Έβρο οχυρωμένο με έργα που εκτελέστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, θέλουν Μονάδες του Ελληνικού Στρατού να έχουν τεθεί από το απόγευμα σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν ανάλογα με τις εξελίξεις που αναμένονται να είναι ραγδαίες τις επόμενες ώρες. Και αυτό γιατί τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς από την «απέναντι» πλευρά, μιλούν για συγκέντρωση χιλιάδων «μεταναστών» αλλά και Τούρκων στρατιωτών και στρατοχωροφυλάκων.