Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

1.700 μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους

Πρόσφυγες
 clock 18:59 | 05/05/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Στους 1.694 ανέρχονται οι αλλοδαποί που επαναπροωθήθηκαν συνολικά, από όλη την επικράτεια, κατά τον μήνα Απρίλιο 2016, στις χώρες καταγωγής τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (852 άτομα), το Πακιστάν (157), το Μαρόκο (107), το Ιράν (61), τη Γεωργία (51), το Αφγανιστάν (45 άτομα), το Μπανγκλαντές (29) και τη Βουλγαρία (16 άτομα).

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 6.427 άτομα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis