Ελλάδα

Πολιτική

21 Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για τους αγρότες που δεν πήραν επιδότηση

επιδοτήσεις

Στις 7 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών. Σε προγενέστερο χρόνο, ο αρμόδιος Υπουργός με δηλώσεις του, συνιστούσε στους παραγωγούς υπομονή, δεσμευόμενος ότι οι πληρωμές που θα γίνουν, θα αφορούν το 90% των δικαιωμάτων, ενώ όπως αποδείχτηκε, αφορούσαν το 90% της βασικής ενίσχυσης του 55%(!).
 
Επιπλέον, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης στερείται η δυνατότητα από τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης, να κάνουν χρήση του νέου ευεργετικού κοινοτικού κανονισμού 1748/2015 και να πληρωθούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 το 70% της προκαταβολής, αντί του 50% όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι νεοεισερχόμενοι αγρότες – κτηνοτρόφοι δικαιούχοι του Εθνικού Αποθέματος, δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις μεταβιβάσεις, δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί την προκαταβολή, οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, που μεταβίβασαν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν στρέμματα σε περιοχές τηλεπισκόπησης, τα οποία δεν έχουν υπολογιστεί ως στρέμματα στα δικαιώματα, που εκδόθηκαν για τους παραγωγούς, παρόλο που στον χάρτη δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα.
 
Επιπροσθέτως, αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι της εντατικής κτηνοτροφίας με ειδικά δικαιώματα, δεν πληρώθηκαν, όπως εκτός πληρωμών έμειναν και οι παραγωγοί των συνδεδεμένων ενισχύσεων (ψυχανθή, όσπρια και άλλα) και οι δικαιούχοι του πρασινίσματος.
 
Δυστυχώς οι πληρωμές, έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κάνουν λόγο, για μεγάλα λάθη, παραλείψεις και άδικους αποκλεισμούς, με τον απολογισμό να δείχνει ότι εκτός πληρωμών, μένουν 1 στους 4 παραγωγούς.
 
Για όλα τα παραπάνω έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση και κατατεθεί ερώτηση της Τομ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτού Σερρών Κας Φ. Αραμπατζή και ερωτήσεις άλλων βουλευτών της Ν.Δ. και με τις οποίες συντασσόμαστε.
 
Κατόπιν των ανωτέρω,
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
1.  Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης, που έμειναν αδίκως, εκτός πληρωμών, την προκαταβολή που δικαιούνται;
 
2.  Πότε θα εξοφληθεί το σύνολο της ενιαίας ενίσχυσης που παραδοσιακά και απαρέγκλιτα εξοφλείτο μέσα στον Δεκέμβριο κάθε έτους. 
 
 Οι ερωτώντες Βουλευτές
 
1.Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
2.Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
3.Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
4.Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
5.Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Καβάλας
6.Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας
7.Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
8.Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας
9.Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
10.Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας
11.Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλωρίνης
12.Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς
13.Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
14.Γεώργιος Βαγιωνάς, Βουλευτής Χαλκιδικής
15.Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
16.Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
17.Αθανάσιος Καββαδάς, Βουλευτής Λευκάδος
18.Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων
19.Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας
20.Νικήτας Κακλαμανης, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
21.Χρήστος Σταικούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας
22.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
23.Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
 

Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της (βίντεο - φωτο)

με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟκ και τη σημαία του ΚΙΝΑΛ σκεπασμένο το φέρετρο

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά που πάλεψε με γενναιότητα με τον καρκίνο, θα πουν σήμερα τα μέλη της οικογένειάς της, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας καθώς και χιλιάδες σύντροφοι και συνοδοιπόροι στην πολιτική της ζωή.

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.

Το φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της ήταν να ξεκινήσει στις 10:00 , ωστόσο είναι πιθανό να αρχίσει νωρίτερα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 14:00 στη Μητρόπολη Αθηνών με τιμές που αρμόζουν στη σπουδαία αγωνίστρια της ζωής, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Φώφη Γεννηματά: Αγωνίστρια μέχρι το τέλος

ESPA BANNER