Ελλάδα

Κοινωνία

Ξανθός: Τώρα οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας

ανδρεας ξανθος

Με την κατάθεση διατάξεων που αφορούν το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης στη Βουλή αίρεται μια μεγάλη εκκρεμότητα, η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Σπύρο Γεράρδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός, στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Με το ΑΜΚΑ ο ανασφάλιστος θα μπορεί να έχει περίθαλψη, εξετάσεις, νοσηλεία, συνταγογράφηση, επεσήμανε. «Τώρα το στοίχημα είναι να καταστεί λειτουργικό το σύστημα, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως για αυτόν το λόγο, παράλληλα με τη θεσμοθέτηση της άρσης της εκκρεμότητας για τους ανασφάλιστους, προωθείται σειρά μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων.         

«Φθάσαμε κάποια στιγμή στο σημείο να έχουμε 2,5 ή και 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους» είπε ο υπουργός, αποτιμώντας τις συνέπειες της κρίσης. Επεσήμανε ότι υπάρχουν «εξαιρετικά παραδείγματα βοήθειας σε ανθρώπους που δεν είχαν άλλη επιλογή» (από Κοινωνικά Ιατρεία). Πρόσθεσε ότι ήταν και παραμένει πολύ σημαντική και η συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος Υγείας.

Ερωτηθείς για μια σειρά λειτουργικών προβλημάτων, στα νοσοκομεία, ο κ. Ξανθός είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση μεριμνά ώστε ο χρόνος της αναμονής στα χειρουργεία «να είναι διαχειρίσιμος». 

Ελλάδα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Νεκρός ο άνδρας που απεγκλωβίστηκε

σεισμος εκκλησια ελασσονα

Κατέληξε δυστυχώς ο 83χρονος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του σπιτιού του στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού των 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας, είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά τον απεγκλωβισμό του από την ΕΜΑΚ, και τα ξημερώματα της Κυριακής κατέληξε.

Ο ηλικιωμένος βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όταν ο Εγκέλαδος σάρωσε το ορεινό χωριό της Θεσσαλίας και γκρέμισε το σπίτι τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και η ... ζωηρή παρέα

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Σεισμός στη Θεσσαλία: Σχεδόν 900 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα