Ελλάδα

Κοινωνία

Προσωρινή στέγη στη Λάρισα βρήκαν 400 πρόσφυγες

metanasteς

Ολοκληρώθηκε η προσωρινή εγκατάσταση 394 προσφύγων και μεταναστών στον προσωρινό χώρο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας "ROCCA", λίγο έξω από την Λάρισα.

Στον βιομηχανικό χώρο, που παραχωρήθηκε από τον όμιλο "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ" της οικογένειας Καντώνια, εγκαταστάθηκαν προσωρινά οι πρόσφυγες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλος" κοντά στο Κουτσόχερο.

Από τους 394 πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις της "ROCCA" οι 260 είναι Αφγανοί, και από το σύνολο των προσωρινά εγκατεστημένων τα 200 είναι παιδιά.
Στον χώρο που παραχωρήθηκε έγιναν εργασίες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης από τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τοποθετήθηκαν δεκάδες χημικές τουαλέτες για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση των προσφύγων, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης να καλύπτουν τις απαραίτητες ανάγκες των φιλοξενούμενων ανθρώπων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που επισκέφθηκε τον χώρο, ανέφερε ότι φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε «το μήνυμα ανθρωπιάς» που στέλνουν οι Λαρισαίοι με τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες.

Στον χώρο εγκαταστάθηκε και Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια
της παραμονής των προσφύγων εκεί, ενώ τη σίτιση έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις.
Εξάλλου, ως αύριο Σάββατο αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες στον υπό κατασκευή ΣΕΑ Αερινού, κοντά στο Βελεστίνο του Βόλου, όπου αναμένεται να εγκατασταθούν προσωρινά άλλοι 400 πρόσφυγες.

Την έκταση διαμορφώνουν τεχνικές υπηρεσίες του στρατού και την έκταση παραχώρησε η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", μέχρι να εξευρεθούν καταλληλότεροι χώροι και ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" κοντά στο Κουτσόχερο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, αναχωρεί το πρωί για την Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος

Προσευχή με μετανάστες, στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού, στην Κύπρο, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην διάρκεια της προσευχής του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο ναό και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο με αυτή τη συνάντηση προσευχής.

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα, παρόντος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πάπας αναχωρεί αύριο στις 09.15 για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα: Τα μέτρα της Άστυνομίας

Λέσβος: Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER