Ελλάδα

Κοινωνία

Όταν η μητέρα της Άννυ μοίραζε τσιγάρα με ινδική κάνναβη (βίντεο)

μητερα αννυς

Σοκ έχει προκαλέσει το ανατριχιαστικό έγκλημα, όπου ο Βούλγαρος πατέρας τεμάχισε και στη συνέχεια έβρασε το άψυχο κορμάκι της 4χρονης Άννυ, η οποία αγνοούνταν από τις 21 Απριλίου. 

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερα στοιχεία για την καθημερινότητα της άτυχης 4χρονης, αφού από το Facebook της μητέρας της προκύπτουν στοιχεία για το ακατάλληλο περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωνε το παιδί.

Έτσι, έπειτα από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από το λογαριασμό της Ντιμιτρίνα, όπου το κοριτσάκι απεικονίζεται ακόμη και με ξανθιά περούκα, στην επιφάνεια βγήκε ένα βίντεο, όπου φαίνεται η νεαρή μητέρα να μοιράζει -μάλλον- ναρκωτικές ουσίες. 

Στο ολιγόλεπτο στιγμιότυπο φαίνονται δύο άντρες να κάθονται πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι και να μιλούν στα βουλγαρικά. Λίγο αργότερα στο πλάνο φαίνεται η μητέρα της 4χρονης να κρατάει δύο στριφτά τσιγάρα, που πιθανότατα περιέχουν ινδική κάνναβη και να ποζάρει με λάγνο ύφος στο φακό. 

Στη συνέχεια, ο ένας από δύο άντρες παίρνει από τα χέρια της τα δύο τσιγάρα, κρατάει το ένα για τον εαυτό του και το άλλο το δίνει στον άλλο άντρα που βρίσκεται στο δωμάτιο. 

Στο βίντεο, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί από τέταρτο πρόσωπο, το οποίο δεν εμφανίζεται στην κάμερα, δεν απεικονίζονται να καπνίζουν τα ύποπτα τσιγάρα, καθώς δεν διαρκεί ούτε ένα λεπτό. 

Αν παρατηρήσει κανείς το στιγμιότυπο στο κρεβάτι φαίνονται ξεκάθαρα λούτρινα αρκουδάκια, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον το άτυχο κοριτσάκι έμενε στο σπίτι. 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ελλάδα

Πως θα λειτουργούν τα συνεργεία που θα επισκευάζουν ηλεκτροκίνητα οχήματα

ηλεκτροκινητο αυτοκινητο

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των συνεργείων που αναλαμβάνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε οχήματα υψηλής τάσης περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς εξασφαλίζεται η τεχνική υποστήριξη των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ αφορά στα οχήματα υψηλής τάσης και συγκεκριμένα, μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και ελαφρά τετράκυκλα οχήματα έως 9 θέσεων των ακολούθων κατηγοριών:

Ηλεκτροκίνητα οχήματα, η κίνηση των οποίων παρέχεται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στους συσσωρευτές τους.

Υβριδικά οχήματα με ηλεκτρική ενέργεια συνδυασμένη με τη λειτουργία κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και υβριδικά οχήματα κατηγορίας Plug−in Hybrid, στα οποία η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κίνησή τους παρέχεται κυρίως από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθηκεύεται στους συσσωρευτές τους.

Οι χώροι πρέπει να διαθέτουν απαραίτητη σήμανση, όπως αναγνωριστικές πινακίδες επί του οχήματος και οριοθέτηση του χώρου με εμφανή σήμανση υψηλής τάσης, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης όλων των εργασιών με ασφάλεια, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους εργαζόμενους του συνεργείου.

Αρμόδια Αρχή για την αναγγελία έναρξης λειτουργίας των συνεργείων οχημάτων υψηλής τάσης, τη διενέργεια ελέγχων, καθώς και για την ανάκληση και σφράγιση των συνεργείων ορίζεται η οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου υπάγεται το συνεργείο.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, που συνυπέγραψε την ΚΥΑ, δήλωσε: «Πραγματοποιείται ένα καθοριστικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να εξασφαλίζεται η τεχνική υποστήριξη του ηλεκτροκίνητου οχήματος σε όλον τον κύκλο ζωής του. Επιπλέον, δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς θεσπίζεται μια νέα επαγγελματική ειδίκευση σε ένα πεδίο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Δήμος Μινώα Πεδιάδας - σεισμός: Ζητά έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων