Ελλάδα

Κοινωνία

Μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ: Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση

δικη ΧΑ

"Ένα οργανωμένο σχέδιο" χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η παρέα του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο φίλος του μουσικού, Ηλίας Κοντονικόλας που κατέθεσε για δεύτερη μέρα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την Πολιτική Αγωγή υποστήριξε πως ο τρόπος που έδρασαν το επίμαχο βράδυ οι Χρυσαυγίτες, δηλώνει ένα οργανωμένο σχέδιο ενώ τόνισε πως η επίθεση που δέχθηκε η παρέα τους "ήταν εκατό τοις εκατό απρόκλητη".
Ο κ. Κοντονικόλας επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις, πως την ώρα της δολοφονίας του φίλου του , οι δύο παριστάμενοι αστυνομικοί παρέμειναν άπραγοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "ήταν σα να είναι συνδεδεμένοι με τους χρυσαυγιτες" ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν αισθανόταν ασφαλής να ζητήσει βοήθεια αφού "δεν έκαναν τίποτα". Είπε ακόμα μετά από σχετική ερώτηση πως του φαίνεται "περίεργο" το γεγονός πως αμέσως μετά την δολοφονία του φίλου του η αστυνομία συνέλαβε μόνο τον Ρουπακιά και κανέναν άλλον "πλην των θυμάτων".
Κατά την εκτίμηση του μάρτυρα, πρόθεση του Ρουπακιά αμέσως μετά τις θανατηφόρες μαχαιριές στον Φύσσα, ήταν να φύγει και για αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο. 
 

Ελλάδα

Ιωάννινα: Συναγερμός για αγνοούμενη γυναίκα - Στην έρευνα ΕΜΑΚ και σκυλιά

ΕΜΑΚ

Μία γυναίκα 70 ετών αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής στα Ιωάννινα και σήμερα σήμανε συναγερμός και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία συμμετέχει στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 πυροσβέστες με σκύλο έρευνας-διάσωσης της 5ης ΕΜΑΚ.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς σύμφωνα με τους οικείους της, η γυναίκα επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί τους από εκείνη την περιοχή.

Η 70χρονη Κωνσταντίνα- Βιολέτα Σούλη, πάσχει από άνοια.

 

exafanisi_giannena.jpg, by melody

 

 

ειδησεις σημερα 

Πέτσας από Χανιά: Αρωγός το ΥΠΕΣ στο σχεδιασμό του δήμου για ένταξη έργων σε προγράμματα

Εργαζόμενες μητέρες: Οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξή τους

Ηράκλειο: Τιμήθηκε η επέτειος των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης