Ελλάδα

Αγροτικά

Ν.Μαριάς: Όχι στην αδασμολόγητη εισαγωγή τυνησιακού λαδιού

Μαριάς

Την αδασμολόγητη ποσόστωση εισαγωγής 70.000 τόνων τυνησιακού λαδιού κατήγγειλε στις 24/2/2016 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «ενώ η τρόικα φτωχοποιεί τους Έλληνες αγρότες και διαλύει τον αγροτικό τομέα, ενώ οι δανειστές επιβάλλουν σκληρή φορομπηχτική πολιτική κατά του αγροτικού κόσμου και διαλύουν το ασφαλιστικό τους σύστημα και τον ΟΓΑ, ενώ οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τα έντονα περσινά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την παραγωγή τους, την ίδια στιγμή έρχεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χορηγεί αδασμολόγητη ποσόστωση εισαγωγής 70.000 τόνων τυνησιακού λαδιού για το 2016 και το 2017».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ενέργεια αυτή της Ένωσης αποτελεί ταφόπλακα για τους φτωχοποιημένους Έλληνες παραγωγούς που ήδη βλέπουν τις φετινές τιμές του λαδιού τους να καταρρέουν. Γιατί άραγε η νομοθετική πρόταση εφαρμόζει την αδασμολόγητη εισαγωγή του τυνησιακού λαδιού αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016; Ποιους θέλει να καλύψει; Ποιους θέλει να ευνοήσει;».

Και απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Επίτροπο Μάλστρομ ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κα. Μάλστρομ, οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου του νησιού που κατακλύζεται από χιλιάδες πρόσφυγες δεν αντέχουν άλλο χτύπημα κάτω από τη μέση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νότης Μαριάς ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής ο οποίος τοποθετήθηκε κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το εν λόγω θέμα.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Νότης Μαριάς καταψήφισε την σχετική πρόταση της Επιτροπής καθώς και την πρόταση ψηφίσματος για έναρξη διαπραγματεύσεων για συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών Ε.Ε.-Τυνησίας η οποία επίσης δρομολογεί εισαγωγές Τυνησιακού λαδιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και φυσικά και στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

https://youtu.be/SzD790coVwQ

Ελλάδα

Νηπιαγωγεία - κορωνοϊός: Αλλάζει η ώρα αποχώρησης μαθητών - Το SMS στο 13033

σχολείο

Με νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας αλλάζει η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τα νηπιαγωγεία.

Όπως προβλέπει η απόφαση, η ώρα αποχώρησης των μαθητών που φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου αλλάζει και μεταφέρεται από τις 13:00, στις 13:10. Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Τροποποιούμε την ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13.00’ σε 13.10’. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». 

Με ποιο sms στο 13033 πηγαίνουμε από και προς τα σχολεία

Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ο τρόπος μετακίνησης από και προς το σχολείο είναι ο εξής:

Επιλογή 4 στο sms 13033

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Ειδήσεις σήμερα

Θετικές εξελίξεις από την Pfizer - Περιορίζονται τελικά οι καθυστερήσεις παράδοσης εμβολίων

Επίθεση στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες

Lockdown - Βατόπουλος: Αν πάει καλά το λιανεμπόριο, θα εξετάσουμε και την εστίαση