Εκλογές 2019

Σταθάκης: Οι ωραίοι αγώνες δεν έχουν πάντα και ευτυχή κατάληξη

Σταθάκης

Το αποτέλεσμα των εκλογών 2019 σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή, αφού έχασε την έδρα στα Χανιά από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Με την ενσωμάτωση στο 100% ο Παύλος Πολάκης έλαβε 12.570 ψήφους και ο Γιώργος Σταθάκης 9.754.

«Οι ωραίοι αγώνες δεν έχουν πάντα και ευτυχή κατάληξη», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Σταθάκης. «Με τις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός επέλεξε νέα κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή», πρόσθεσε.

Το μήνυμα του Γιώργου Σταθάκη:
Με τις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός επέλεξε νέα κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή. Ταυτόχρονα, ο λαός επέλεξε να δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραδίδουμε την διακυβέρνηση της χώρας όντας υπερήφανοι για το έργο μας. Με γεμάτα τα ταμεία του κράτους, βελτιωμένη ,σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, με εδραιωμένη τη θέση τη χώρας μας εντός του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και την γεωπολιτική της θέση αναβαθμισμένη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ανάδειξαν για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στο νομό Χανίων και όσες και όσους μέσα από την επιλογή τους αυτή με στήριξαν και εμένα προσωπικά με τον σταυρό προτίμησης τους σε αυτές τις εκλογές. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες των Χανιών που μου έκαναν την τιμή να τους εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία 7 χρόνια!

Σας ευχαριστώ όλες και όλους προσωπικά. Συνεχίζουμε!

Σταθάκης Γιώργος

Κρήτη

Ηράκλειο

Μήνυμα Σ.Βαρδάκη για για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Σωκράτης Βαρδάκης

Για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 27η Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τον όρο «Ολοκαύτωμα», εννοούμε την εφαρμογή του προγράμματος της «Τελικής Λύσης» που κορυφώθηκε με τα στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης, αφανίζοντας έξι εκατομμύρια Εβραίους της Ευρώπης στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι το 1945, οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους είχαν πλέον δολοφονήσει τα δύο τρίτα των Εβραίων της Ευρώπης. Αν και οι Εβραίοι, έγιναν οι κυρίως στόχοι τους, ανάμεσα στα θύματα του ναζιστικού ρατσισμού συγκαταλέγονταν και 200.000 Ρομά, αλλά και τουλάχιστον 200.000 άτομα κατεξοχήν γερμανικής καταγωγής με νοητικές και φυσικές αναπηρίες, που ζούσαν σε άσυλα, θανατώθηκαν στο κατ᾽ ευφημισμό Πρόγραμμα Ευθανασίας.

Σήμερα, που ζούμε την εποχή της οπισθοχώρησης των δικαιωμάτων και μια εποχή ρητορικής μίσους με την κατασκευή φανταστικών εσωτερικών εχθρών, όπως τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδων του πληθυσμού, έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε που οδηγεί το μίσος. Η Ελλάδα που τόσο σθεναρά απάντησε σε αυτό το μίσος με αγώνα κατά του ναζισμού, είναι η χώρα που οφείλει να θυμάται και να συνεχίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια σε τέτοιες πρακτικές»