Εκλογές 2019

Επίσκεψη Βασίλη Κεγκέρογλου στο ΠΑΓΝΗ

img_5332.jpg

Το ΠΑΓΝΗ επισκέφτηκαν χθες οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Μπρίμης, υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Συζήτησαν με εργαζόμενους και ασθενείς για τους βασικούς  στόχους  του ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑ για την υγεία  με αναγέννηση του  ΕΣΥ και ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας  Υγείας .
Το ΠΑΓΝΗ λειτουργεί με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων και χρειάζεται άμεση ενίσχυση τόσο με Ιατρούς όσο και με νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Σήμερα προστέθηκε ένα ακόμη πρόβλημα αφού διεκόπη η ηλεκτρονική σύνδεση με τον ΕΟΠΠΥ, χωρίς ευθύνη του ΠΑΓΝΗ και δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εργαστηριακές εξετάσεις στους ασθενείς που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα.

Επίσης η  αναβάθμιση το δημοσίου νοσοκομείου είναι παραπάνω από αναγκαία  για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Οι έξι (6) δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Υγεία:
1) Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.
2) Τοπικά Δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή των ΚΥ, των δημοτικών πολυιατρείων και των συμβεβλημένων μονάδων και γιατρών του ιδιωτικού τομέα (κατόπιν πιστοποίησης) .Ελεύθερη επιλογή Οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες και γιατρούς ειδικότητας συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλους τους ιδιώτες γιατρούς.
3) Έμφαση στην πρόληψη. Με εθνικό σχέδιο προσυμπτωματικού ελέγχου και ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου κέντρων πρόληψης. Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των παιδιών. 
Στην πρόληψη περιλαμβάνεται η οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών. Σταθερό ποσοστό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική φροντίδα. 
4) Υπηρεσία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των Δημοσίων Νοσοκομείων. Εκσυγχρονισμός των υποδομών τους. Ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος εφημεριών στο Λεκανοπέδιο.
5) Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ) που θα λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο. Μονάδες που θα μπορούν να συστεγάζονται με Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, αλλά θα εκτελούν αποκλειστικά το έργο τους.
6) Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της εισφοράς υγείας για επικουρικές συντάξεις.