Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσιογράφος σκοτώθηκε από ένοπλο στην Καμπούλ

Δημοσιογράφος σκοτώθηκε από ένοπλο στην Καμπούλ
 clock 11:29 | 11/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας αγγλοσουηδός δημοσιογράφος, ο Νιλς Χόρνερ, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα στην Καμπούλ από άγνωστους ενόπλους, ανακοινώθηκε από την αστυνομία και τον πρεσβευτή της Σουηδίας στην αφγανική πρωτεύουσα Πέτερ Σέμνεμπι.

"Μόλις λάβαμε την επιβεβαίωση πως ο Νιλς Χόρνερ, ανταποκριτής του δημόσιου ραδιοσταθμού της Σουηδίας, σκοτώθηκε με σφαίρες σήμερα το πρωί στην Καμπούλ", δήλωσε ο Σέμνεμπι διευκρινίζοντας πως το θύμα είχε διπλή υπηκοότητα, αγγλική και σουηδική. "Η οικογένειά του ενημερώθηκε", πρόσθεσε.

Ο Γκιούλ Αγά Χασεμί, επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Καμπούλ, έκανε λόγο για ένα "βρετανό δημοσιογράφο ο οποίος εκινείτο με το αυτοκίνητό του μαζί με τον αφγανό διερμηνέα του στη 15η Οδό της συνοικίας Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν", όταν πυροβολήθηκε στις 11:30 (09:00 ώρα Ελλάδας).

Το θύμα "μεταφέρθηκε αμέσως σε γειτονικό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του", δήλωσε ο Χασεμί, προσθέτοντας πως ο διερμηνέας και δύο ύποπτοι κρατούνται από την αστυνομία.

Η Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν είναι μια πλούσια συνοικία της πρωτεύουσας η οποία θεωρούνταν ήρεμη μέχρι την επίθεση, στις 17 Ιανουαρίου, μιας ομάδας καμικάζι Ταλιμπάν εναντίον του εστιατορίου "Ταβέρνα του Λιβάνου, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους, οι 13 από τους οποίους ήταν ξένοι.

"Άκουσα ένα πυροβολισμό και είδα τον άνδρα να πέφτει", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, διευκρινίζοντας πως ο δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πως ο δράστης διέφυγε συνοδευόμενος από έναν άλλο άνδρα, που ήταν πιθανόν συνεργός του.

πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis