Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποιημένος ο Α. Γεωργιάδης απο τη μεταρρύθμιση στην υγεία

Ικανοποιημένος ο Α. Γεωργιάδης απο τη μεταρρύθμιση στην υγεία
 clock 21:41 | 19/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Απόλυτα ικανοποιημένος απο την εξέλιξη της  διαδικασίας  μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γι αυτό το θέμα είπε  ότι ήδη τα πολυϊατρεία έχουν σχεδόν όλα παραδοθεί πλην –μετρημένων- 3, 4 εξαιρέσεων, τα οποία θα παραδοθούν και αυτά, ενώ οι γιατροί και το προσωπικό βγήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.

Από σήμερα , όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, έχουν δοθεί και όλες οι διαπιστωτικές πράξεις και μετρά η προθεσμία των επτά ημερών για να δηλώσουν οι γιατροί αν θέλουν να «έρθουν μαζί μας στο δημόσιο σύστημα ή όχι».

Όπως είπε ο υπουργός τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για να τους ενημερώσει, σχετικά με τις υπουργικές αποφάσεις που ετοιμάζονται για την εκτέλεση του Νόμου και οι οποίες θα είναι έτοιμες περίπου στις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί ακριβώς», είπε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι σε 30 ημέρες τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν.

Από την πλευρά της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός, είπε ότι εκείνο που συζητήθηκε είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών. Με την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα».

Το δεύτερο που συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, τόνισε  ο κ. Κρεμαστινός, είναι ότι «θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως κατά γράμμα ο νόμος, ότι ουδείς γιατρός θα απολυθεί. Με απλά λόγια, όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσεις προσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ»

Όλα αυτά, κατέληξε, βεβαίως θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να υλοποιηθούν στην πράξη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis