Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Σουλτς: Aνεύθυνη η στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πράγματι δεν θέλει πλέον να συνεργαστεί με τους δανειστές πάνω στη βάση που ίσχυε ως τώρα, τότε το θεωρώ ανεύθυνο» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ασκεί κριτική στη διακοπή της συνεργασίας με την τρόικα, από την Ελλάδα. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει κατ' αρχήν τάξη στην κυβέρνησή του».

 

Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ακόμη ότι η συνεργασία με την τρόικα ούτως ή άλλως εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου. «Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης» τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει ακόμη το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης χρέους, εξηγώντας ότι για κάτι τέτοιο «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της» και προσθέτει: «Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

 

Ερωτώμενος σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει: «Έφυγα από την Αθήνα με το αίσθημα ότι μπορεί - και πρέπει - κανείς να μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και ότι μπορείς να την κινήσεις προς συμβιβασμούς, αλλά ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, αλλά όχι χωρίς πιθανότητες». Συμπληρώνει δε ότι οι μονομερείς ανακοινώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα και ότι «πιθανώς ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει και πάλι τάξη στην κυβέρνησή του».

 

πηγή: ΑΜΠΕ

   

Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για παιδιά άνω των 12 ετών

εμβολιασμός παιδιών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των παιδιών, άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ραντεβού και σε ΚΕΠ-φαρμακεία
Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού