Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή η στάση της Τουρκίας στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ

Σκληρή η στάση της Τουρκίας στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ
 clock 13:59 | 15/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου έπρεπε να καταβάλει προσπάθειες για να πείσει την Τουρκία «να αλλάξει την σκληρή στάση της στο ζήτημα της ΑΟΖ» δήλωσε ο Κουντρέτ Όζερσαϊ, τον οποίο την περασμένη βδομάδα απομάκρυνε από τη θέση του διαπραγματευτή, ο κ. Έρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, η τουρκοκυπριακή πλευρά ακολούθησε λανθασμένη στρατηγική στο ζήτημα της ΑΟΖ. Σε δηλώσεις του στον τουρκοκυπριακό τύπο ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «αναζητούσε μια δικαιολογία για να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις». Ο κ. Όζερσαϊ αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάμειξη της Τουρκίας στη νέα κρίση είναι ένα λάθος, το οποίο χρεώνεται η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει, η διεθνής κοινότητας λαμβάνει το μήνυμα ότι «η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας». Κατά την άποψη του κ. Όζερσαϊ, αυτή είναι μια μεγάλη αδυναμία της τουρκοκυπριακής διπλωματίας. Ο ίδιος αναφέρει ότι στην ΑΟΖ «υπάρχει αντιπαράθεση των δυο κοινοτήτων και όχι αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Κύπρο».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis