Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δικαίωμα στη λήθη" και στην Wikipedia!

"Δικαίωμα στη λήθη" και στην Wikipedia!
 clock 09:01 | 18/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Google είναι έτοιμο να αφαιρέσει τον πρώτο σύνδεσμο από την Wikipedia, για να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «δικαίωμα να λησμονηθούν» σύμφωνα με τον Jimmy Wales

Η ταυτότητα του ατόμου που ζήτησε την απομάκρυνση δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η αίτηση αναφέρει ότι πρέπει να τεθεί σε ισχύ "εντός ολίγων ημερών". Αυτή είναι η πρώτη φορά ιστορικά που μια καταχώρηση στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια θα αφαιρεθεί από την αναζήτηση Google.

Ο Jimmy Wales είναι ένα από τα 10 άτομα που διορίστηκαν να χειρίζονται τις αιτήσεις για το «δικαίωμα να λησμονηθούν» ​προς ιστοσελίδες. 

Η Google αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι 18 Ιουλίου, είχε λάβει πάνω από 91.000 αιτήσεις για να διαγράφουν 328.000 σύνδεσμοι στην Ευρώπη.  Οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονταν από τη Γαλλία και τη Γερμανία, 17.500 και 16.500 αντίστοιχα. 12.000 αιτήσεις προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, 8.000 από την Ισπανία, και 7.500 από την Ιταλία. 

Η Google δήλωσε ότι το 53% των links έχουν ήδη απομακρυνθεί. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis