Κόσμος

Βενεζουέλα: 9 στους 10 δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τρία γεύματα την ημέρα

βενεζουελα

Έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης στη Βενεζουέλα διεξήγαγαν τρία πανεπιστήμια της χώρας καταλήγοντας σε αποκαλυπτικά συμπεράσματα σύμφωνα με τα οποία το 83% των πολιτών ζουν κάτω από το όριο φτώχειας.

Ένα άλλο συγκλονιστικό αποτέλεσμα της έρευνας θέλει το 75% των πολιτών να δηλώνουν ότι μέσα στο 2016 έχουν χάσει τουλάχιστον 8,5 κιλά, ενώ το 93% τόνισε ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για να διασφαλίσει τρία γεύματα στην ημέρα.

Επιπλέον, το 78% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τρώει πρωινό, ενώ μόλις το 32% δήλωσε ότι τρώει δυο γεύματα την ημέρα.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της σοσιαλιστικής οικονομικής κακοδιαχείρισης, με την κυβέρνηση να διανέμει κουπόνια ακόμα και για τα βασικά αγαθά, και της διαφθοράς. Εδώ και χρόνια οι ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τεράστιες με τους πολίτες να αδυνατούν να βρουν ακόμα και αλεύρι, λάδι ή βούτυρο. Την ίδια στιγμή, ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες, Νικολάς Μαδούρο, έχει φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην απελπισία του πολίτες της Βενεζουέλας με πολλούς να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα για να επιβιώσουν.

Ερεύνα που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβρη μάλιστα έδειξε ότι το 15% των πολιτών ζει από τα σκουπίδια, ενώ τουλάχιστον οι μισοί δήλωναν ότι έπεφταν για ύπνο πεινασμένοι ή ότι αναγκάζονταν να λείψουν μέρες από την εργασία τους για να βρουν τροφή.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, η κατάσταση με τους πολίτες να τρώνε σάπια τροφή έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ έχει παρατηρηθεί να πεθαίνουν ακόμα και ολόκληρες οικογένειες.
Από την πλευρά του πάντως ο Μαδούρο για να αντιμετωπίσει την επιδημία πείνας κατέφυγε σε μία σειρά από μέτρα τα οποία μόνο δυσχέραιναν την κατάσταση δίνοντας εντολή στον στρατό να λάβει υπό τον έλεγχό του όλα τα διατροφικά αποθέματα της χώρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα στα οποία οι στρατιώτες ζητούσαν να δωροδοκηθούν για να αποστείλουν τροφή σε διάφορα σημεία της χώρας. Αν αυτό δεν συνέβαινε η τροφή έμενε αγκυροβολημένη σε κάποιο φορτηγό πλοίο για να σαπίσει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαδούρο είχε στο παρελθόν αστειευτεί για την κακοδιαχείριση της οικονομίας της χώρας και τα δυσάρεστα αποτελέσματά της λέγοντας ότι έκανε τους Βενεζουελάνους πιο υγιείς και σεξουαλικά ενεργούς. Τον Σεπτέμβρη μάλιστα στο επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης δήλωσε ότι η «δίαιτα του Μαδούρο σε ανεβάζει -δεν χρειάζεσαι Viagra».
 

Κόσμος

Φάουτσι: Ορισμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων

φάουτσι

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ  Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά της Covid-19.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία - Covid-19: Διαδηλώσεις εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων

Βρετανία-Covid-19: Συγγνώμη του Βρετανού υπουργού Υγείας έπειτα από ένα "ατυχές" tweet