Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν 243 στρατιωτικοί για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

τουρκία πραξικόπημα
 clock 09:41 | 18/01/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι εισαγγελείς στην Τουρκία έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά 243 στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε 54 επαρχίες σε όλη την τουρκική επικράτεια, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι συλληφθέντες, είναι ύποπτοι για τη χρήση του “Bylock” μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα, για την οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis