Κόσμος

Σύμμαχος της Λεπέν λέει ότι στόχος είναι η έξοδος από «τη φυλακή της ΕΕ»

γαλλια εκλογες

Ο σύμμαχος τη Μαρίν Λεπέν, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, τον οποίο σε περίπτωση εκλογής της, η Λεπέν σκοπεύει να διορίσει πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η Λεπέν θα στήριζε μία συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών εθνών -έναντι της ΕΕ προφανώς-, την ώρα που ο Μακρόν επιθυμεί να κρατήσει την Γαλλία στην «ευρωπαϊκή φυλακή».

«Η εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν, μιας νεότερης, πιο ανώριμης και πιο προβληματικής εκδοχής του Φρανσουά Ολάντ, θα σήμαινε ότι η Γαλλία θα κλειστεί στην ευρωπαϊκή φυλακή» είπε ο ηγέτης μικρού εθνικιστικού κόμματος, ο οποίος συμμαχεί με την Λεπέν.

«Αυτό που διακυβεύεται αυτή την Κυριακή, αυτό που διακυβεύεται το 2017, είναι η διάσωση της Γαλλίας» είπε ο Ντιπόν - Ενιάν, μιλώντας σε διαδήλωση του Εθνικού Μετώπου.

«Αυτό θα γίνει εφικτό μόνο μέσα από την επανάκτηση της ανεξαρτησίας και μέσα από το χτίσιμο της μόνης Ευρώπης που μπορεί να λειτουργήσει, της Ευρώπης των εθνών... της συνεργασίας σε συγκεκριμένα σχέδια» είπε ο ίδιος.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinionway δίνει προβάδισμα στον Μακρόν με ποσοστό 61% (αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), έναντι 39% της Λεπέν (που υποχώρησε κατά μία μονάδα).

Κόσμος

Ινδία- Κορωνοϊός: Ακόμη 533 θάνατοι και 43.000 κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα

ινδία κορωνοιός

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 533 ασθενείς με την COVID-19 –ισάριθμοι με την προηγουμένη– και επιβεβαιώθηκαν 42.982 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην αχανή ασιατική χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 426.290 νεκρούς επί συνόλου 31,81 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο το τελευταίο διάστημα υποδεικνύουν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που αποδείχθηκε τρομακτικά φονικό, έχει αποκλιμακωθεί στη χώρα που καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ

.Ινδοί και ξένοι ειδικοί ωστόσο χαρακτηρίζουν υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανοίξουν τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους

Αύριο οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις αναστολές Ιουλίου

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο