Κόσμος

Και η Δανία ζητά διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

ευρωπη - τουρκια

Μετά την Αυστρία και το κυβερνών κόμμα της Δανίας δήλωσε την Τρίτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εξαιτίας των «αντιδημοκρατικών πρωτοβουλιών» του Ερντογάν και της στήριξής του στην επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Έχει περάσει την κόκκινη γραμμή για αυτό που θα ήταν η ελάχιστη (προϋπόθεση) για μία υποψήφια χώρα - μέλος της ΕΕ» τονίζει ο εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Μάικλ Άαστρουπ Τζένσεν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. 

«Δεν πρέπει να οδηγήσει μόνο σε "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων, αλλά σε οριστική διακοπή και σε αφαίρεση της Τουρκίας από τη λίστα των υποψήφιων κρατών» σημείωσε ο δανός αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις δηλώσεις. 

Και η Αυστρία είχε ζητήσει πριν από μερικές ημέρες να μπει βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων για την ένταξη της Τουρκίας.

Κόσμος

Βρετανία - κορωνοϊός: Μόνο πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία, κορωνοϊός

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 2.047 κρούσματα κορωνοϊού και πέντε θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία επίσης, 35.188.981 άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid και 17.214.436 έχουν κάνει και τις δύο.

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι στη Βρετανία θα έχει περάσει τον Αύγουστο ο κορωνοϊός εξέφρασε πρώην επικεφαλής της ομάδας για τους εμβολιασμούς. Όπως τόνισε, μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχει ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, στη Γηραιά Αλβιόνα έχουν λάβει την πρώτη δόση τουλάχιστον τα τρία τέταρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων για τις πατέντες των εμβολίων

Μέρκελ κατά της άρσης της πατέντας: Μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των δόσεων

Φον ντερ Λάιεν: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο