Κόσμος

Επίθεση ενόπλων σε αεροπορική βάση στην Ινδία

ινδια επιθεση

 Μια ομάδα τεσσάρων ή πέντε ενόπλων εξαπέλυσε επίθεση σήμερα σε αεροπορική βάση του ινδικού στρατού στην βορειοδυτική πολιτεία Πουντζάμπ, στα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσε ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας.

"Η βάση δέχθηκε επίθεση από τέσσερις ή πέντε τρομοκράτες περίπου στις 3:30 το πρωί, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας). Η ανταλλαγή πυροβολισμών (σ.σ. με τις δυνάμεις ασφαλείας) βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουνγουάρ Παρτάρ, γενικός διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής.

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών, ενώ οι άλλοι ένοπλοι έχουν καταφύγει σε κτίριο της βάσης", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να προσπαθούν να καθορίσουν την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα από τα μαχητικά αεροσκάφη της βάσης δεν υπέστησε ζημιές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η επίθεση μοιάζει με μια παρόμοια επίθεση ενόπλων που πραγματοποιήθηκε πέρσι σε μια μεθοριακή πόλη στην Πουντζάμπ, που είχε ως αποτέλεσμα εννέα νεκρούς.

Δείτε  φωτογραφίες:
 

ινδια επιθεση

ινδια επιθεση, by meropi

 

ινδια επιθεση

ινδια επιθεση, by meropi

Κόσμος

ΗΠΑ: Οι μισοί πολίτες πιστεύουν ότι τα φαντάσματα υπάρχουν και το 25% λέει ότι έχει δει ένα

φάντασμα

Ποιος, από τους μεγαλύτερους τουλάχιστον, δεν θυμάται την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του 1980, το «Ghostbusters», με τους κυνηγούς φαντασμάτων και τις απίστευτες περιπέτειές τους.

Εκτός από το ότι οδήγησε σε νέα ταινία με το ίδιο θέμα το 2016, πολλοί εκτιμούν ότι οδήγησε και σε αύξηση όσων πιστεύουν σε φαντάσματα.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o αριθμός των Αμερικανών που πιστεύει στην ύπαρξη φαντασμάτων φέρεται να έχει πενταπλασιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, παρουσιάζοντας αύξηση 400%.

Σχεδόν οι μισοί, πιστεύουν ότι υπάρχουν φαντάσματα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο ισχυρισμός του 25% των Αμερικανών ότι όχι μόνο πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά έχουν δει κιόλας -τουλάχιστον- ένα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Paranormal activity…

Μεγάλη άνοδο έχουν εξάλλου, οι μεταφυσικές ανησυχίες των Αμερικανών, παρά την κάμψη της δημοτικότητας των θρησκειών στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι αυξήσεις στην κυκλοφορίας περιοδικών περί μεταφυσικών θεμάτων.

Η επέκταση του Ίντερνετ έχει επίσης παίξει τον ρόλο της, καθώς επιτρέπει τη μετάδοση ψευδών αλλά αληθοφανών ειδήσεων που αποκτούν ένα κάποιο κύρος όταν λαμβάνουν ηλεκτρονική μορφή, σε αντίθεση με την παραδοσιακή φημολογία, από στόμα σε στόμα.

Επιτρέπει επίσης σε όσους πιστεύουν σε φαντάσματα να βρουν με ασφάλεια ομοϊδεάτες τους, χωρίς να γελοιοποιηθούν. Η αμοιβαία αποδοχή οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των αποδεκτών αυτών των θεωριών αλλά και στην παγίωσή τους.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, συμπεραίνει ότι οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά διαιρεμένη χώρα ανάμεσα σε πολίτες με δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες, επισημαίνοντας ότι ο διχασμός επί της ύπαρξης ή μη των φαντασμάτων, βοηθάει και στην κατανόηση του γενικότερου διχασμού στη χώρα που αποτυπώθηκε τόσο στην εκλογική αντιπαράθεση του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ όσο και στο ποσοστό ελάχιστα άνω του 50% που έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρωσία: Εξι νεκροί από συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους An-26

Βρετανία: Την δολοφόνησε 5 λεπτά από το σπίτι της και κάλυψε το πτώμα της με φύλλα

Πακιστάν: Επίθεση με βόμβα σε σχολείο θηλέων

ESPA BANNER